Топлички витезови на штиту

ОДБОЈКАШИ СМЕДЕРЕВО ЦАРИНЕ СА ПОЛА ГАСА ПРОТИВ ФЕЊЕРАША ИЗ КУРШУМЛИЈЕ

Одбојкаши Смедерево Царине остварили су трећу победу у наставку првенства. Овог пута, у окршају са фењерашем лиге и екипом која није забележила ниједан тријумф у досадашњем току шампионата, све осим победе екипе Душана Калинића било би равно сензацији. Тако је и било. Петровић, Дабић, Стојчић и остали славили су победу резултатом 3:0, по сетовима 25:16, 25:18 и 25:21.
У сусрету, у коме се победник знао и пре почетка утакмице, домаћин је доминирао у свим сегментима одбојкашке игре. За нова три бода требало им је једва нешто више од 60 минута. Против нејаког ривала истакли су се Стојчић, Алексић, Ђорђевић и Петровић који је серијом одличних сервиса нанизао десет узастопних поена у другом сету. После лако освојена два сета, по неписаном правилу, дошло је до опуштања домаћих што су гости искористили да пруже нешто јачи отпор у последњем периоду утакмице 17. кола Прве лиге Србије.
– Очекивали смо победу али смо имали притисак јер смо изашли са осам играча, без Ристића, Милића и Богосављевића. Морали смо да променимо позиције на терену па је Дабић био на пријему, а млади Богдан Ђорђевић је померен на средњег блокера. Добро смо отворили меч и добрим сервисима Петровића и Ђорђевића нисмо дали противнику много шанси да нас поремети у намери да освојимо сва три бода. Овом победом вратили смо се на пето место и са нешто више оптимизма одлазимо на мегдан одличној екипи Спартака која се бори за пласман у Супер лигу Србије.
Смедеревци су јесенас, после изгубљеног првог сета, у наредна три демонстрирали одличну одбојку и успели да нанесу Суботичанима први од само два пораза у досадашњем току првенства.