„Земља Бајковија“ за млађе основце

ГРАД СМЕДЕРЕВО ИМА ПОКЛОН ЗА ЂАКЕ:

Представа коју су до сада видела деца у свим смедеревским селима, у среду, 29. марта на сцени Центра за културу од 13 сати играће се бесплатно и за све учеснике градских школа.
Представа траје 50 минута и намењена је ђацима узраста од првог до четвртог разреда. Организатор и покровитељ програма је град Смедерево који је екипу представе ангажовао у оквиру акције „Јасно је – и село и град“ у намери да најмлађима из наших села приближи позориште и приушти прилику коју немају баш често – да уживају оваквом типу програма.
Иначе, у земљи Бајковији живе три најбоље другарице Златокоса, Пепељуга и Црвенкапа. Ближи се велики бал на коме ће бити изабрана принцеза. Међутим, да би понела сјајну титулу, прво мора победити на великом такмичењу, које се одржава уочи бала. Такмичење укључује разне дисциплине.
Атрактивним и духовитим кореографијама, песмом и квизом знања њих три ће се борити за жељену титулу. Како је свака од њих најбоља у одређеној дисциплини, победнице нема. Међутим, свака од њих сматра да је баш она заслужила да понесе титулу принцезе. Самим тим њихово пријатељство је доведено у питање.
Кад то чује велики чаробњак, одлучује да дође на такмичење, да им помогне да не изгубе своје драгоцено пријатељство. Сви заједно, у радости и миру, игром и песмом прослављају највеселији догађај у краљевству.

Улоге тумаче:
Црвенкапа – Јелена Велковски
Пепељуга – Јелена Стајковац
Златокоса – Јелена Матијашевић
Чаробњак – Давор Перуновић

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *