Вучић убедљиво први и у Смедереву

Glasanje za predsednika Srbije na jednom od birackih mesta u Smederevu Smederevo 0204 2017 Snimio ????? ?????????

КАКО ЈЕ СМЕДЕРЕВО ГЛАСАЛО:

Скор кандидата за председника у Смедереву прати резултате на нивоу републике, уз чињеницу да је Александар Вучић освојио око 5% више у односу на укупан резултат у Србији. 

Међу 6,7 милиона људи са правом гласа на председничким изборима, било је и 99 814 Смедереваца. То право искористило је нешто више од половине, односно око 52% јер је према постојећим подацима на неко од бирачких места изашло 52 601.
Међутим, број важећих гласачких листића је за 796 мањи, па је валидних гласова, (према прелиминарним резултатима) за неког од 11 кандидата било 51 805.
У Смедереву је кандидат владајуће коалиције добио већу подршку у односу на републички просек јер је за Александра Вучића гласало 60,82%, односно, 32 001 бирач.
Ово се неминовно одразило благим падом резултата других кандидата, али без озбиљнијих одступања, осим евентуално код Саше Јанковића који је и у Смедереву други, али забележио око 13%, док је на нивоу Србије имао 3% више.
Лука Максимовић је и у Смедереву потврдио позицију фаворита једног дела бирачког тела, па је на трећем месту, са добијених 4 878 гласова, односно 9,27% укупног броја бирача.
За Вука Јеремића определила су се 3084 бирача, што чини 5,86%, док је за Војислава Шешеља гласало 3,76% односно (1931 гласова).
Када се погледа табела са упоредним резултатима на свих 78 биралишта у Смедереву, Александар Вучић је највише гласова, 743, добио на бирачком месту број 40, „Мала сала“ у МЗ 25. мај.
Највише гласова у Смедереву, односно 264, Саша Јанковић је добио на бирачком месту 21 – „Клуб пензионера“ у Гундулићевој улици. Ту је такође и Лука Максимовић забележио највише од свих биралишта у нашем граду, јер је за њега гласало 136 бирача.
Према доступним информацијама гласање је протекло без већих проблема и нерегуларности које би утицале на понављање избора на неком од биралишта.
Међутим, ПУ Смедерево је морала да реагује у Великој Плани где је због уништавања изборног материјала, једној особи у стању тешке алкохолисаности, одређено полицијско задржавање у трајању од 48 сати.
Неспоразума је било и око процедуре гласања за оне који немају важеће личне карте.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *