За опроштај од елите тријумф у Нишу

КОШАРКАШИ СМЕДЕРЕВА, ПОСЛЕ СЕДАМ СЕЗОНА У КОШАРКАШКОЈ ЛИГИ СРБИЈЕ, СЕЛЕ СЕ У ДРУГУ ЛИГУ

После седам сезона проведених у Кошаркашкој лиги Србије, смедеревски кошаркаши такмичиће се од наредне јесени у Другој кошаркашкој лиги. То је очекивани епилог неславне сезоне КК Смедерево. У последњем колу Смедеревци су се у Нишу реванширали кошаркашима Константина за пораз из првог дела сезоне у Дворани Смедерево. Победа добија на значају ако се зна да је извојевана без одличног центра Битаџеа који се повредио на утакмици са Динамиком. Уз то, препустили су фењер и последње место ривалу из Ниша који је првенство окончао са само три победе. Изабраници Зорана Тодоровића забележили су један тријумф више.
Нишлијама није помогла ни вансеријска партија Јована Антић који је утакмицу завршио са чак 43 поена, уз десет погођених тројки. На другој страни у екипи Смедерева, која је врло мотивисано ушла у ову утакмицу, било је много више за игру расположених играча. Осим Војиновића и Симића, који су носили Смедеревце до победе, истакли су се Мусић, Кенић, Караџић.
Домаћин је био бољи у првој и последњој четвртини (23:19 и 24:17). Други и трећи период игре убедљиво је припао кошаркашима Смедерева резултатом 24:13 и 25:19.
Смедеревци су у првом делу сезоне забележили само један тријумф, над ОКК Београдом на њиховом терену. У пролећном делу сезоне радовали су се три пута. Савладан је поново ОКК Београд и на теренима ривала Дунав у Старим Бановцима и Константин у Нишу. Да није било проблема са повредама играча ( Томић и Битадзе) и да је екстраталентовани Грузијац Битадзе био стално на располагању Зорану Тодоровићу можда би учинак смедеревских кошаркаша био бољи. Овако, остаје, каква таква, утеха да нису шампионат окончали на последњем месту и да постоји нада да ће се и наредне сезоне у Смедереву гледати Кошаркашка лига Србије. Међутим, о томе у клубу не размишљају. Сада је пред свима задатак одлучити шта и како даље?
Без играча из сопственог погона, јер и оно мало што их има тешко да ће се вратити у матични клуб без пара, већ сада би можда требало да се размишља о тиму који ће наступати у Другој лиги. То под условом ако се зна циљ, битисање у овом степену такмичења или покушај повратка у КЛС.
Колико год се овако нешто изгледало рано, јер се још игра Супер лиге Србије, свима је јасно да ће за наступајућу сезону најбитније бити брзо формирање тима. Друго је питање да ли је то у овом тренутку могуће имајући у виду финансијску ситуацију. То су све питања која ћемо покушати да добијемо од челних људи КК Смедерево, пре свих од тренера Зорана Тодоровића пред којим је велики испит, а то је припрема репрезентације Србије коју очекују окршаји на Универзијади која се ове године одржава у Тајпеју у Кини од 19. до 30. августа.