Можда и на Мон Блану

НЕБОЈША МИЛОВАНОВИЋ ИСТРЧАО ФРУШКОГОРСКИ УЛТРА ЕКСТРЕМНИ МАРАТОН У ДУЖИНИ 133,614 КИЛОМЕТАРА

Небојша Миловановић, члан Планинарског клуба Челик већ 17. пут учествује на великом међународном Фрушкогорском маратону.

Овогодишњи, 40. по реду, одржан јер протеклог викенда, на обронцима Фрушке горе, уз учешће више хиљада маратонаца из бивших југословенских република и земаља из окружења. Наш суграђанин Небојша Миловановић, учествује на овом спортско-рекреативној манифестацији од 1988. године, а сада се по прву пут одлучио да се опроба на Фрушкогорском ултра екстремном маратону.
Небојша је стазу дугу 133,614 километара у конкуренцији више од 80 маратонаца истрчао за 32 сата и у коначном пласману на циљ је стигао међу најбољих 20.
Истрчано време обезбедило му је право наступа на великом ултрамаратону на Мон блану на стази дугој 170 километара. Да ли ће се тамо појавити и представљати нашу земљу зависиће углавном од финансија којих нема довољно.
Први пут сам се опробао на овој стази у екстремно тешким условима. На појединим деоницама било је снега дубине 15 центиметара. Ипак, драго ми је што сам успео да завршим стазу јер од 80-ак учесника најмање половина није завршила трку – рекао је за Наше новине Небојша Миловановић.