Добар почетак сезоне

ВЕСЛАЧИ СМЕДЕРЕВА ОСВОЈИЛИ 11 МЕДАЉА НА БЕОГРАДСКОЈ ИНТЕРНАЦИНАЛНОЈ РЕГАТИ „ТРОФЕЈ БЕОГРАДА“

Минулог викенда на Ади Циганлији одржана је традиционална Београдска интернационална регата „Трофеј Београда“ на којој је наступило око 600 веслача из Бугарске, Израела и Србије. Иако временске прилике нису ишле на руку веслачима, у ВК Смедерево могу да буду задовољни учинком својих представника на овом такмичењу.
Смедеревци су првог дана освојили шест, а другог дана пет одличја, шест златних, три сребрне и две бронзане медаље.
Златне медаље освојили су Александар Филиповић у сениорском скифу, који је био најбољи и у суботи у недељу. Добру форму у јуниорском дубл скулу потврдили су Алекса Петровић и Данило Селаковић освајањем златне медаље и кандидатуром да се нађу на списку учесника на предстојећем Светском првенству за јуниоре.
До златне медаље стигао је и комбиновани двојац без кормилара у конкуренцији сениора Душан Славнић (Црвена звезда) и Урош Димитријевић (ВК Смедерево). У истој дисиплини Марко Ристић и Зоран Рајић освојили су сребрну медаљу. Преостала два златна одличја припала су јуниорима Лазару Ристићу и Марку Торбици у дубл скулу и пионирском четверац скулу у саставу Душан Поповић, Вук Марковић, Младен Вукашиновић и Петар Самарџија. Ристић и Торбица су другог дана у јуниорском дублу били трећи.
Сребрне медаље освојили су у сениорском четверац скулу Ристић, Димитријевић, Рајић и Славнић из Црвене звезде, као и Алекса Петровић у јуниорском скифу. У пионирском дубл скулу до сребрног одличја довеслали су Вук Марковић и Младен Вукашиновић.
Почетком маја Београд ће бити домаћин првог Светског купа на коме, нажалост, неће бити смедеревских веслача. Прво наредно такмичење на коме ће се појавити веслачи Смедерева биће 13. маја када се у Београду одржава прва регата Купа Србије и Отворено првенство Београда.