Ове године помоћ за 14 ђака

ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ СИРОМАШНИМ УЧЕНИЦИМА ГИМНАЗИЈЕ:

Одлуком Фондације за помоћ сиромашним ученицима, основане у Гимназији Смедерево, расписан је конкурс за доделу 14 једнократних помоћи ђацима те школе. Реч је о 10 000 динара у појединачном износу.

Подсећамо, овај Фонд је основан 2003. у намери да подржи и помогне ученике из економски угрожених породица. Критеријуми којима ће се Управни одбор руководити приликом одабира и ове године су материјално стање, успех и владање у школи. Конкурс је отворен до 17. маја.
Иначе, правилником је предвиђено је да се средства у Фонд могу уплаћивати у статусу члана (правно или физичко лице које за једну школску годину месечно уплаћује изабрани износ средстава); добротвора (правно или физичко лице које уплати 5.000,00 динара) и великог добротвора (правно или физичко лице које уплати 10.000,00 динара).
Средства се могу уплатити и у спомен на преминулог претка, а позив свим људима добре воље који могу и желе да помогну Фонд, увек је отворен. Гимназија увек посебно апелује на своје бивше ученике, сада успешне људе из најразличитијих струка, у земљи и иностранству да се укључе.