Коначно тријумф на страни

СА ДВЕ УЗАСТОПНЕ ПОБЕДЕ СМЕДЕРЕВСКИ РУКОМЕТАШИ СТИГЛИ ДО ЧЕТВРТЕ ПОЗИЦИЈЕ

У протекле две недеље рукометаши Смедерева остварили су две битне победе после којих су се на четири кола пре краја осамили на четвртом месту на табели Друге лиге Центар. Уочи првог маја, пулени Ненада Мартића су, пред својим навијачима, били бољи од екипе Уба резултатом 32:26. Смедеревци су до тријумфа стигли после одличне игре у других 30 минута. Гости су у првом полувремену одолевали домаћину који никако није могао да буде задовољан нерешеним резултатом 16:16. Ствари су дошле на место у другом полувремену када су захваљујући Илићу, Стојановићу и Макрагићу домаћи сломили отпор Убљана који се од наредне сезоне селе у нижи степен такмичења.

На утакмици са Убом поменута тројка постигла је 22 гола, Илић 11, Стојановић 7 и Макрагић 4.
Потврда добре форме стигла је минулог викенда када су Смедеревци на гостовању у Смедеревској Паланци победили екипу Паланке резултатом 26:24 (14:13).
– Очекивали смо већи отпор домаћина али су они одиграли онолико колико смо им,заправо, ми дозволили. Добра ствар је што смо тимски одиграли, што нам се Благојевић на десном беку “ослобађа” и даје све већи допринос. Уз стандардно добре Мартића на голу, бекове Илића у Макрагића, те оба Стојановића…постајемо озбиљан противник свима. Уосталом, резултати то говоре. Нико нас није убедљиво добио или надиграо – рекао је после утакмице тренер смедеревских рукометаша Ненад Мартић.
Рукометаши Смедерева у наредном 18. колу Друге лиге Центар, у Дворани Смедерево, дочекују екипу Дорћола из Београда.