Новица по девети пут, Марији прва титула

ЗАВРШЕНА 9. СМЕДЕРЕВСКА ЛИГА У СТРЕЉАШТВУ

Прошлог петка стављена је тачка на девету Смедеревску лигу у стрељаштву. У конкуренцији сениора иста мета-исто одстојање. Као и претходних осам пута, титула најбољег отишла је у руке Новице Петровића (Јутекс). Друго место припало је Боривоју Провчину из екипе Коре Миг, а до броне је стигао Никола Симић клупски друг Боривоја Првочина. Поред њих у велико финале пласирали су се Александар Матић (Аранђеловац), Новица Поповић (Хестил), Драган Флорић (Коре Миг), Андрија Ранковић (Аранђеловац) и Саша Илић (Јутес).
У екипној конкуренцији тријумфовала је екипа Коре Миг, друго место заузела је екипа Јутекса, а треће место припало је Аранђеловцу.
У конкуренцији дама, после три друга и два трећа места, славила је Марија Аничић из екипе Њу Прес испред прошлогодишње победнице Јелене Тасић из исте екипе, док је трећа била Невена Зечевић из Аранђеловца. Поред њих, место у финалу обезбедиле су Младена Зечевић (Аранђеловац), Невена Гавриловић (Аранђеловац), Милица Чорлија (Аранђеловац), Милица Луковић ()Њу Прес и Ирена Станковић (Херој Срба).
Прве три екипе код сениорки су са 29 бодова, СК „Аранђеловац“ са 26 бодова и СК „Херој Срба“ са 15 бодова.
Финале, односно шести Смедеревски куп на програму је 20. маја, а најбољих осам сениора и сениорки такмичиће се и у микс дубловима. Парови ће бити извучени жребом. По завршетку такмичења најбољима у лиги, на Купу и у микс дубловима биће уручени пехари, медаље и дипломе.