Учествовало више од 50 излагача

СМЕДЕРЕВО БИЛО ДОМАЋИН ДЕВЕТИХ ДАНА ЦВЕЋА:

На главном градском тргу у Смедереву, штандове су имали бројни произвођачи из петнаестак градова и места у Србији.

Уз одабране ноте и музику у извођењу оркестра „Светлост“ почели су девети Дани цвећа у Смедереву. Наши суграђани су имали прилике да виде и набаве најразличитије производе из расада, почевши од најмањих, једногодишњих врста које се по правилу најшеће и купују за баште, вртове и балконе па све до различитих врста четинара.
Удружење произвођача цвећа „Смедеревски ђурђевак“ и ЈП Тврђава Смедерево, а генерални покровитељ град Смедерево, па је много среће у такмичењу, отварајући манифестацију, такмичарима пожелела Светлана Михајовић, члан Градског већа.
Осим цвећа, била је изложена и пратећа опрема, саксије, декорације од различитих материјала, украсни ћупови. Производе су приказала чак 52 излагача из Пожаревца, Александровца, Петровца на Млави, Крагујевца, Крушевца , Врњачке бање, Трстеника, Ниша, Смедеревске Паланке, Свилајнца, Земуна, Деспотовца, Смедерева…
Одлуком жирија (Славка Станишић, Весна Душманић, Сузана Цветковић и Јована Николић Богичевић) који је претходног дана обишао пријављене такмичаре, најлепши је балкон Александре Митровић. Другу награду освојила је Станка Стевановић, а трећу Драгана Трајковић. Најуређеније двориште је власништво Добрице и Горице Јовановић. Другопласирани је Милош Милић, док је треће место освојио Михајло Глоговац.
Најбољи квалитет расада на овогодињим данима цвећа имало је ЈКП Зеленило и гробља Смедерево. Следе „Расадник Ђорђевић Вучић“ из Раче Крагујевачке и Пољопривредно газдинство „Вучковић“ из Мале Крсне.
Најлепши штанд имало је Пољопривредно газдинство „Љиљана Пешић“, другопласирани је Расадник „Златна туја“ из Крушевца, док је на трећем месту Теракота студио из Крагујевца.
Свима су уручене дипломе, пехари и цвеће.