Адамовићу златна, Илићу две бронзане медаље

СТРЕЛЦИМА СМЕДЕРЕВА ЗЛАТО И ДВЕ БРОНЗЕ НА ДРУГОМ КОЛУ КУПА ССС

Минулог викенда у Новом Саду је настављена сезона малокалибарским оружјем. У другом колу Купа Стрељачког савеза Србије, стрелци Смедерева освојили су једну златну и две бронзане медаље.
Одличан је био Петар Адамовић који је малокалибарским пиштољем, слободног избора, са 526 кругова стигао до златног одличја. Адамовић се са овим резултатом пласирао и у сениорско финале, где је задржао шесто место. Укупно је наступило 5 јуниора и 11 сениора.
Вељко Илић се, као и пре две недеље, поново окитио двема бронзаним медаљама у категорији јуниора малокалибарском пушком. Са новим личним рекордом од 1.147 кругова, освојио је бронзу у дисциплини тростав 3 пута 40 метака. Са овим резултатом Илић се пласирао и у своје прво сениорско финале ове дисциплине, које је завршио на седмом месту.
У дисциплине 60 метака лежећи, Илић је до бронзе стигао са 605,8 кругова. У конкуренцији сениора са тим резултатом је заузео десето место, док је његов тренер Никола Симић са 607,9 кругова био девети.
Јуниорка Наталија Тасић је у дисциплини тростав 3 пута 20 метака била дванаеста са 552 круга, а из лежећег става „убила“ је одличних 609,8 кругова и била пета. У обе дисциплине наступило је по 15 јуниорки.
Треће, последње коло Купа Србије одржаће се 27. и 28. маја на истом месту.