Тим (не)познат

ТРЕНЕР ОДБОЈКАША СМЕДЕРЕВО ЦАРИНА ДУШАН КАЛИНИЋ О СЕЗОНИ КОЈА ПРЕДСТОЈИ

Одбојкаши Смедерево Царине иза себе имају одличну сезону у којој је мало недостајало да се умешају у борбу за сам врх прволигашке табеле. По завршетку шампионата одмах се поставило питање са којим снагама у такмичарску 2017-.2018 годину. Данас, после скоро три месеца од завршетка сезоне, ситуација је готово непромењена. Осим што се не зна играчки састав, велики проблем, као и код целокупног спорта, представљају финансије. Све то је, мање-више познато тренеру смедеревских одбојкаша Душану Калинићу.
– Екипа је пријављена за Прву лигу али још увек не знам у ком саставу ћемо играти јер не знам колико ћемо пара од града да добијемо тако да не могу ништа да гарантујем играчима. Покушаћемо да појуримо неког спонзора… Црвена звезда нам нуди играче на позајмицу али опет су нам везане руке јер не знамо да ли ћемо имати пара за ауто из Београда. Сада је приоритет да задржимо наше играче и да се надамо да поновимо резултат од прошле сезоне – сматра Калинић.
Олакшавајућа околност је да још нико није најавио одлазак из клуба мада је свима познато да Петар Петровић има на столу неколико добрих понуда. Калинић се ипак нада да ће се ствари у клубу променити набоље и да ће се, пре свега, побољшати финансијска ситуација. Калинић планира да окупи екипу почетком августа за првенство које стартује 13. октобра.
-Играчи су за целу једну годину искуснији, самим тим надам се и бољи. Оптимиста сам и очекујем да ћемо успети нешто да урадимо јер је ове године лепа лига, ту су Партизан, Клек – додаје Душан Калинић