Пет најсјајнијих одличја Смедеревцима

ЈОШ ЈЕДНО УСПЕШНО ИЗДАЊЕ СМЕДЕРЕВСКИХ ВЕСЛАЧА НА ПАЛИЋКОМ ЈЕЗЕРУ

Овогодишња 55. по реду Интернационална регата Војводина Опен, одржана од 30. јуна до 2. јула на Палићком језеру, окупила је више од 400 веслача из 26 клубова из Хрватске, Мађарске, Бугарске и Србије.
У врло јакој конкуренцији, смедеревски веслачи освојили су пет златних, две сребрне и једну бронзану медаљу.
Одличан резултат, освајањем златне медаље у јуниорској конкуренцији, остварио је у скифу Лазар Ристић. Осим њега, првог такмичарског дана на највише победничко постоље попели су се кадети у четверцу без кормилара у саставу Мирослав Јовановић,Тодор Марковић, Алекса Гаровић и Никола Солдатовић, као и пионирски четверац скул у коме су веслали Божидар Ковачевић, Петар Самарџија, Вук Марковић и Младен Вукашиновић. Сребрно одличје у кадетском скифу освојио је Андрија Јевтић.
Другог такмичарског дана две златне медаља освојили су пионири у скифу Вук Марковић и Младен Вукашиновић. Божидар Ковачевић и Петар Самарџија били су сребрни у пионирском дубл скулу, док су у кадетском дубл скулу Андрија Јевтић и Никола Сребро из Галеба били трећи.
Запажен резултат пласманом на четврто место остварили су Алекса Гаровић и Никола Солдатовић у кадетском двојцу без кормилара.
Најуспешнији клуб на 55. регати Војводина Опен били су веслачи Црвене звезде, друго место припало је новосадском Данубијусу, а треће хрватскм Иктусу.
Ова регата била је уједно и генерална провера пред Европско Универзитетско првенство које ће се од 13. до 16. јула одржати управо на Палићко језеру.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *