Смедеревци са две екипе

МЛАДИ РУКОМЕТАШИ СМЕДЕРЕВА УЧЕСТВОВАЋЕ НА 25. МЕЂУНАРОДНОМ РУКОМЕТНОМ ТУРНИРУ ЕУРОФЕСТ У КОПРУ У СЛОВЕНИЈИ

Рукометни клуб Смедерево учествоваће на европском рукометном фестивалу Еурофест у Копру у Словенији, 25. по реду, са две селекције. Ненад Мартић тренер и председник клуба и истовремено организатор једног од највећих рукометних турнира на Балкану и Европи, Трофеј Смедеревска јесен, одлучио је да се на овом јаком међународном турниру РК Смедерево представи са две екипе. Дечаке рођене 2002. године предводиће управо Мартић, док ће генерацију 2005. годишта водити некадашњи рукометаш Смедерева Предраг Костић.
-Кренули смо на овај велики међународни турнир да стекнемо искуство играјући против одличних екипа јер смо током године имали мало утакмица. Ако се укаже прилика, да се умешао у борбу за висок пласман пробаћемо да је искористимо – каже за Наше новине Ненад Мартић.
Овогодишњи Еурофест окупиће између 140 и 180 екипа, а генерација РК Смедерево 2002. годишта имаће у конкуренцији укупно 15 екипа, док ће Костићеви момци у својој категорији имати 18 екипа. Пре две млади рукометаши Смедерева, генерација 2000. годишта освојила је сребрну медаљу у Копру. Прошле године Смедеревци нису учествовали.