Изабрано ново председништво Удружења бораца

СУМИРАЊЕ РАНИЈИХ И ПЛАНОВИ ЗА БУДУЋЕ ГОДИНЕ

У просторијама СПС-а, одржана је изборна седница Скупштине Удружења бораца града Смедерева на којој је изабрано ново председништво.

Седници су присуствовали Јован Тодоровић, председник Удружења српско-руског пријатељства, затим Јелена Којић потпредседница Градског одбора СПС-а, Немања Милошевић, секретар Градског одбора СПС-а, Мирослав Рашић представник пензионера са Папазовца, као и Васo Бојчић, председник Удружења потомака ратника 1912-1918. Смедерево.
Скупштином је руководио Ранко Вишекрунић и састојала се из шест различитих тачака. Између осталог, представљен је извештај о раду из 2016. године, план Скупштине до 2021, и усвојена је одлука о броју чланова одбора и избору чланова.
Радмила Лукић поднела је извештај о раду Градског одбора Удружења народно ослободилачних ратова бораца за период од 2013. до 2017. године. “И поред свих потешкћа у финансијском и материјалном пословању, можемо констатовати да смо успешно реализовали планирани програм, захваљујући свим члановима као и јединству и истрајности наших бораца. Желим да нагласим да последњих пет година од Градске управе нисмо добили ни динар и да смо све ово сами створили. Један од главних задатака је био активирање месних удружења али и укључивање што више млађих генерација. И поред наведених разлога за бригу морамо бити као и до сада – праведни и истрајни.”
Финансијски извештај о пословању приказао је Стеван Јаковљевић. “Сарадња са Општинском управом је била немогућа. Нисмо добили ни динар због наводног ребаланса буџета. На крају смо борце морали да сахрањујемо из свог џепа. Приходи су били 78 хиљада (13 од чланарина, остало од донација) док су расходи били 17 000”.
Јаковљевић се захвалио СПС-у јер, како наводи, Удружење не плаћа закупнину ни струју и омогућено им је да раде нормално. У остатку заседања, извештај Надзорног одбора је саопштио Славко Матијаш објашњавајући да је тренутно стање на рачуну 68 000 динара. Скупштина је потом изабрала нове чланове. За председника је изабран Стеван Јаковљевић, за потпредседника Богољуб Мурашковић, секретар ће бити Снежана Гачић, а председник Надзорног одбора Милан Лукић.