Калинић председник и тренер

ОДБОЈКАШКИ КЛУБ СМЕДЕРЕВО ЦАРИНА ДОБИО НОВОГ ПРЕДСЕДНИКА

Одбојкашки клуб Смедерево Царина добио је ново руководство. На Изборној скупштини, одржаној 5. јула, за председника клуба изабран је Душан Калинић који је истовремено и тренер првог тима који се успешно већ две сезоне такмичи у Првој лиги Србије. Осим њега, у Управном одбору су потпредседник и тренер млађих категорија Милош Дабулханић и капитен екипе и студент високе спортске школе Петар Петровић. Управни одбор броји пет чланова и према речима Душана Калинића, остављена су два места у Управном одбору за све оне који желе да помогну раду овог клуба.
• Најбитније је да смо се договорили са Петром Петровићем да остане у Смедереву иако је имао примамљиву понуду из Пожаревца. Истовремено су и сви остали момци одлучили да остану у Смедереву. Такође и момци из Београда желе да наредну сезону играју у нашем клубу. То су Немања Јевтић и Никола Миланов. Има играча који желе да играју у ОК Смедерево Царина. Нажалост, све ће то зависити од финансија, а у овом тренутку ми не знамо са којим буџетом располажемо.
Када је о руководећем делу послу реч, Калинић се нада да ће нова управа, у сарадњи са свима који воле одбојку, успети да побољша организацију клуба. То се очекује од свих који раде у клубу.

– Наравно, у целу причу ће се укључити играчи. Један од наших играча почео је да прави интернет страницу клуба. Ми који смо преузели руковођење клуб а имамо највећу одговорност и сви смо тога свесни. Приоритет нам је да обезбедимо несметано такмичење у сезони 2017-2018 за наш први тим. Не заборављамо и млађе селекције, пионире и кадете, где имамо неколико суперталентованих момака којима нећемо тако лако дозволити да, кад мало стасају, одлазе из нашег клуба. Покушаћемо да потпишемо уговоре са тим клинцима и да се на тај начин осигура будућност клуба.
Док траје рад на побољшању организационе структуре, Калинић најављује да је почетак припрема за нову сезону заказан за 17. август.