Летња школа веб програмирања

Научни клуб

И ове године Научни клуб организује школу програмирања за средњошколце. Осмишљена је ове године тако да ученици на обуци раде на пројекту који је сличан друштвеној мрежи.
Након прошлогодишње успешне обуке, овог лета радиће се нове теме. Према плану курс се састоји из два дела, фонтенд и бецкенд, где би се прво радиле основе веба (ХТТП протокоп, статички и динамички елементи веб страница) – ХТМЛ, ЦСС, ЈаваСцрипт, а након тога и Боотстрап Ангулар ЈС, Реацт, итд.
Предавачи су такође средњошколци, млади програмери Алекса Мишељић и Никола Марјановић.
“За програмирање сам први пут почео да се интересујем пре три године. Тада сам схватио да је ово посао будућности, видео да је литература свима преко интернета доступна и да је остало на нама, желимо ли да учимо и успемо у томе или не.” каже Алекса Мишељић.
Ова летња школа тренутно броји седам полазника. Курс је превасходно намењен ученицима средњих школа који немају никакво или имају минимално знање веб програмирања.
“Желео бих да истакнем да је курс потпуно бесплатан и да су сви заинтересовани средњошколци позвани. Он се састоји од два часа недељно у терминима од 11 до 13 часова. Трајаће још најмање месец дана иако то са сигурношћу не могу да кажем јер не зависи само од нас већ и од колега из Научног клуба са којима имамо одличну сарадњу.” поручује Алекса.
Каже да се већ након неколико часова примећује напредак, као и да је задовољан и поносан на ову групу својих вршњака.