Одлична провера

НЕНАД МАРТИЋ ЗАДОВОЉАН НАСТУПОМ МЛАЂИХ СЕЛЕКЦИЈА РУКОМЕТНОГ КЛУБА НА ЕУРОФЕСТУ У КОПРУ

Рукометни клуб је на Еурофесту, који је минулог викенда завршен у Копру, наступио са две екипе, играчи рођени 2002. и 2005. године. Док су старији наступили са најјачим саставом, екипи 2005 недостајало је, због финансијских разлога, шест-седам играча. Резултатски су екипе могле боље да прођу, наглашава Мартић и додаје да је приоритет учешћа на турниру било стицанје неопходног искуства.
– Момци рођени 2002. године су стартовали поразом од екипе из Француске. Заправо, после одличног првог полувремена, својим грешкама у другом делу игре, победу поклонили вршњацима из земље светских шампиона. У наредна два кола, такмичења у групи, забележене су 2 победе, против екипа из Италије и Израела. У последњем колу нам је и нерешен резултат био довољан за пролаз у полуфинале…ипак, словеначка екипа ” Шмартно” је била боља и ушли смо у разигравање за пласман од 9. места. Уз још један пораз од екипе из Израела и победу над белгијском екипом, остварен је половичан скор од 3 победе и исто толико пораза. По мом мишљењу, могло је боље али овој екипи недостаје искуство…
Млађи су, по мишљењу Мартића, превазишли очекивања.
– У ослабљеном саставу су победили екипе из Аустрије и Француске, а забелезили поразе од екипа из Словеније, Хрватске, Тајвана и Француске. Те утакмице су изгубљене ” тесним” резултатима осим једне и њихов наступ на турниру је сасвим добар, имајући у виду у којем су саставу били – наглашава председник и тренер РК Смедерево.
После овог турнира све селекције РК Смедерево одлазе на заслужени одмор до 1. августа када почињу припреме за нову сезону и турнир Смедеревска јесен који ове године, уз мали јубилеј и петои издање, дочекује екипе из 15 држава.