Препуне трибине у Вранову

ДРУГИ МЕМОРИЈАЛНИ ТУРНИР ЗОРАН ПОПОВИЋ ПОП ЗАВРШЕН ПОБЕДОМ СИНДИКАТА НЕЗАВИСНОСТ ХЕСТИЛА

Челни људи Јелен купа нису погрешили што су одлучили да се укључе у организацију другог по реду Меморијала Зоран Поповић Поп. Не само због финалне утакмице коју је пратило више од хиљаду поклоника петопарца, већ и чињенице да је други меморијал, после само две године постојања, потврдио да постаје један од најбољих турнира овакве врсте у Србији. Завршно вече, прошлог уторка, обележила је одлична финална утакмица у којој је Синдикат Независност Хестила, после много убедљивије игре у другом полувремену са 6:3 (3:2), савладао екипу Алатнице БМБ из Сопота. Победничку екипу сачињавали су углавном некадашњи и садашњи играчи КМФ Смедерево, а до убедљиве победе предводили су их Павловић са 3, Ђорђевић са 2 и Филиповић са једним поготком. За Алатницу двоструки стрелац је био Арсић, а једном се у листу стрелаца уписао Виријевић. Ипак треба рећи да је финале пре финала одиграно у понедељак када је Синдикат Независност тек после пенала био бољи од ФК Милан. У регуларном делу утакмице било је 3:3.
Сенку на одличну организацију утакмице бацио је потез екипе Амбалажерке из Бегаљице која се није појавила на утакмици за треће место које је тако припало екипи ФК Милан.
Осим утакмице за прво место одигране су и две ревијалне. Најпре су се састали ветерани Вранова и Радинца са којима је својевремено играо и Зоран Поповић Поп, а потом и екипе Јелен купа и Попових другара. Главна звезда овог ревијалног меча био је Милан Митровић, звезда Гранда, а у истој екипи наступили су и познати уметници Павле Удовичић, Данијел Цехранов, Ведран Благојевиц и Милош Вилотић.
Најбољи играч турнира је Владан Првуловић,а најбољи голман Милош Кнежевић , обојица из победничке екипе Самостални синдикат Хестил 1, док је најбољи стрелац Божидар Симић из другопласиране екипе Алатница Сопот.
Ове године додељена је и награда за Фер плеј која је припала играчима екипе Делта монтажа .
За најбољег новинара проглашен је Радоје Глишић из Спортског журнала.
Новчане награде захвалнице и пехаре уручиле су ћерке прерано преминулог Зорана Поповића Попа, Зорана Ивана и Јована.
На овогодишњем Меморијалу Зоран Поповић Поп учествовало је 20 екипа. Победничка екипа, осим одласка на финални турнир које се игра у Новом Саду, може да се нада учешћу на великом међународном турниру у Риму.
Други Меморијални турнир Зоран Поповић Поп трајао је од 19.јуна до 4.јула. Према проценама организатора за 16 вечери на трибинама терена у Вранову утакмице је испратило више од пет хиљада гледалаца.