Ранковићева клупа – идеја вредна награде

СМЕДЕРЕВАЦ МИЛАН РАНКОВИЋ, ГРАФИЧКИ ДИЗАЈНЕР НАЈБОЉИ У КАТЕГОРИЈИ ДИЗАЈН НАМЕШТАЈА

Милан Ранковић графички дизајнер, иначе уредник ликовног програма Центра за културу Смедерево, један је од најбољих на конкурсу компаније Кока Кола.

Ко би други, ако не ова светска компанија, унела новине у начин презентације и маркетинга. Желећи да осавремени своје присуство на тржишту и свесна да су данас, рекламе нешто сасвим друго у односу на ранија времена, Кока Кола је расписала конкурс за радове у три категорије, дизајну расвете, намештаја и декоративних елемената. Радове за последње две, послао је и Смедеревац, Милан Ранковић. Испоставило се да је, према мишљењу жирија, међу онима коју су показали највише иновативности и креативности у осмишљавању оригиналних елемената ентеријера:
Ја заправо нисам ни имао у плану да учествујем, али сам, на наговор свог пријатеља, Ивана Веселиновића, послао два рада. Победио сам у категорији дизајн намештаја. Задатак је био да нам као инспирација послужи чувена бочица Кока Коле, а ја сам урадио веома занимљиву клупу за баште кафића. Мој дизајн дизајн је једноставан, како визуелно, тако и за производњу, направљен је од две врсте материјала, медијапана или шпер плоче од брезе и плексигласа. Уникатан намештај попут овог, један је од најбољих начина за савремен концепт маркетинга – објашњава Милан.
Интересантно је да су додељене награде само за прва места, па су их Милан и још двојица награђених (са по 1000 евра), добили у току фестивала DEV9T који се одржао у Вишњичкој бањи.
Прве реакције су одличне, баш као и читаво искуство, прича наш саговорник. О томе шта ће даље бити са дизајном Миланове клупе за сада није познато много, али се може очекивати да их ова велика компанија заиста и направи. Када их, једнога дана будете видели у кафићима и баровима у Смедереву или негде другде, сетите се да их је осмислио наш суграђанин, Милан Ранковић.