Тројица Смедереваца

ВЕСЛАЧКИ САВЕЗ СРБИЈЕ ИЗАБРАО УЧЕСНИКЕ ПРЕДСТОЈЕЋИХ ВЕЛИКИХ МЕЂУНАРОДНИХ ТАКМИЧЕЊА

Крајем јула и почетком августа одржаће се два велика веслачка такмичења. Бугарски Пловдив биће од 19. до 23. јула домаћин Светског првенства за сениоре до 23 године, а Тракаија у Литванији ће од 2. до 6. августа угостити најбоље јуниоре света.
Боје Веслачког клуба Смедерево на овим такмичењима браниће тројица веслача. Никола Селаковић ће у конкуренцији сениора да 23 године покушати да оствари што бољи резултат у скифу за лаке веслаче.
На јуниорском првенству света у Литванији Смедерево ће имати двојицу представника. Боје наше земље браниће Алекса Петровић и Данило Селаковић.
• До одласка на ова такмичења припремаћемо се у Смедереву и на Сребрном језеру. Селаковић већ 17. путује у Пловдив. Не знамо каква му је конкуренција, али је врло битно да је недавно одвеслао своје најбоље време у скифу, 7 минута и 4 секунде. То је нешто што охрабрује. Што се јуниора тиче, морам да кажем да су Алекса и Данило одлично одрадили припремни период. Надам се да ће то успети да преточе на стазу у Тракаји – очекује Александар Смиљанић тренер смедеревских веслача.