Живак поново у смедеревској одбојци

ОДБОЈКАШИЦЕ СМЕДЕРЕВА ДОБИЛЕ НОВОГ ТРЕНЕРА

Одбојкашице Смедерева у трећој сезони Прве лиге Србије водиће са тренерске клупе Синиша Живак. Некадашњи тренер одбојкаша Смедерева, сасуперлигашким искуством, вратио се после трогодишње паузе у смедеревску одбојку. Истина, за разлику од досадашње праксе, и за њега ће рад у ЖОК Смедерево бити новина јер до сада никада није радио са женама. То је прво што је рекао у изјави за Наше новине.
– Тако је, вратио сам се после три године у смедеревску одбојку. У овом тренутку не могу много давам кажем. За мене је ово све новина. Никада до сада нисам радио са женама. Почели смо са тренинзима и то углавном кондиционим. Од наредног месеца почећемо озбиљније да радимо са лоптом. Тек морам да се упознам са девојкама, а и оне са мном – наглашава Живак.
Њему ће у раду помагати Александар Симић са интернационалним искуством у Канади и Данској.
Због опште познатих проблема са финансијама, недостатак пара, приоритетни циљ управе клуба био је да се обезбеде услови да смедеревске играчице остану у екипи. Како сада ствари стоје, што се домаћих играчица тиче све су изразиле жељу да и у наредној сезони бране боје ЖОК Смедерево.
– Мислим да смо успели да се договоримо са домаћим играчицама. Покушаћемо да се појачамо само на позицијама које нам у овом тренутку шкрипе. При том мислим на техничара и корекцију. Очекујем да се врло брзо договоримо са две младе и талентоване девојке из Пожаревца. Многе ствари биће јасније када почне рад са лоптом и када одрадимо прве утакмице. Много тога зависиће и од ривала у шампионату. Приоритет мора да нам буде очување прволигашког статуса – сматра Синиша Живак.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *