„Културно лето“ у Смедереву се наставља

Филмски викенд у биоскопу Патосинема! у Дунавском парку је резервисан за класичне комедије старог Холивуда. Пето издање овог биоскопа, који организује позориште ПАТОС, се одржава под слоганом оПЕТ филмови, и трајаће од 27. јула до 26. августа. Магија биоскопа пренета у амбијент јавног парка.
Четвртак, 27. 07. у 21.00 сат
Шарада (1963), режија: С. Донен, улоге: Кери Грант и Одри Хепберн
„Шарада“ је разиграна посвета трилерима Алфреда Хичкока.Крими филм препун комичних и бизарних тренутака у чијем је средишту неодољиви холивудски пар Кери Грант и Одри Хепберн.Филм која осваја гледаоце због изврсне глумачке поставе, и сјајног сценарија.
Петак, 28. 07. у 21.00 сат
Абот и Костело у Африци (1947), режија: Ч. Бартон, улоге: Бад Абот и Лу Костело
Абот и Костело су заједно наступали као амерички комичарски пар који је захваљујући наступима на радио-програмима, филму и телевизији стекао енормну популарност 1940-их година и постао једна од највећих институција америчке популарне културе средином 20. века.
Субота, 29. 07. у 21.00 сат
Његова девојка Петко (1940), режија: Х. Хоукс, улоге: Кери Грант и Розалинда Расел
Волтера Бернса (Кери Грант), уредника листа Морнинг Пост, посећује бивша супруга, успешна репортерка Хилдо Џонсон (Розалинд Расел), да га обавести о повлачењу из новинарства и венчању за агента осигуравајућег друштва Бруса Болдвина. Кад извесни Ерл Вилиамс побегне из затвора, где је очекивао извршење смртне казне, Волтер наговори Хилди да се прихвати свог последњег репортерског задатка, а истовремено одлучи да на све начине спречи њено венчање…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *