Одлично шесто место у Бакуу

ВЕЉКУ ИЛИЋУ ЗАМАЛО ИЗМАКЛА ВИЗА ЗА НАСТУП НА ОЛИМПИЈСКИМ ИГРАМА МЛАДИХ У АРГЕНТИНИ 2018.ГОДИНЕ

Талентовани Вељко Илић, стрелац СД Смедерево, заузео је одлично шесто место наквалификационом турниру за Олимпијске игре младих које ће се наредне године одржати у Аргентини у Буенос Ајресу. Илић је на такмичењу одржаном у Бакуу, где је у току Европско првенство у стрељаштву, у одличном наступу у великом финалу заузео шесто место. Нажалост, није успео да се домогне квоте за наступ на Олимпијским играма младих. За једну од 3 квоте надметало се 16 стрелаца из 10 европских земаља.
Вељко је у квалификацијима остварио одличан резултат . Испуцао је 620,1 круг,што је само 0,1 мање од његовог личног рекорда и са тим резултатом се као трећепласирани домогао финала иза Мађара Пеклера (622,7) и Руса Шимакова (624 круга). Од српскиг стрелацаквоту за Буено сАјрес остварио је Ђорђе Савић из Косјерића.
– Вељко Илић и Ђорђе Савић, наши сјајни кадети у финалу квалификација за YOG 2018. које се одржавају у Бакуу на Првенству Европе МК оружјем, мушки су се борили за једну могућу квоту од укупно 6 колико припада Европи на квалификационим турнирима. Обојици честитке, али Ђорђе се боље снашао у финалу и постао први српски млади олимпијац за Буенос Ајрес 2018, изјавио је Срећко Пејовић, спортски диектор репрезентације Србије.
Један од најзаслужнијих за резултате Вељка Илића је сасвим сигурно његов тренер Никола Симић. По његовим речима мукотрпан рад у припремном периоду током целе сезоне исплатили су се у Бакуу.
– Његови резултати су врло задовољавајући и јаки тренинзи који су трајали буквално дан и ноћ су се исплатили. Поносни смо на њега, знамо и верујемо, а ови резултати то и показују, да је пред њим велика и светла будућност, закључио је Симић, који због здравствених проблема није могао да буде до краја припремног периода уз свог стрелца.
Први такмичарски наступ на Европском првенству у Бакуу Вељко је имао у понедељак када је заједно са Лазаром Ковачевићем и Стеваном Јовановићем у дисциплини малокалибарска пушка лежећи 60 метака у екипној конкуренцији заузео 13 место. Ковачевић је са 604,7 кругова био 42, а Вељко је са истим резултатом, али слабијом последњом серијом заузео 43 место. Прилику за поправни, на свом дебитантском наступу на Европском првенству, Вељко ће имати у троставу 3 пута 40 метака.
Стрељачку дружину Смедерево на ЕП у Бакуу представљаће Јасмина Миловановић коју данас (среда 27. јул) очекује наступ у дисциплини спорт пиштољ. У Марибору 2015. године била је надомак финала. Резултати остварени у досадашњем делу сезоне наговештавају да би могла да се умеша за борбу за једну од медаља.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *