Због 60 хиљада динара

ЖЕНСКИ РУКОМЕТНИ КЛУБ ИЗБАЧЕН ИЗ СУПЕР Б ЛИГЕ СРБИЈЕ

Хронична беспарица у смедеревском спорту опет је узела данак. Због дуга од само 60 хиљада динара према надлежном савезу Женски рукометни клуб Млади радник из Радинца избачен је из Супер Б лиге Србије. Рукометашице Младог радника успеле су да у минулој сезони, као дебитанти, остваре зацртани циљ – опстанак у лиги. Успеле су да се изборе на спортском пољу али против вечитог ривала нису могле. Нерешено питање финансирања спорта у Смедереву за сада је однело победу у окршају са Радинчанкама.
– Имамо информацију од наших ривала из Кучева и Пожаревца да се код њих већ ради по питању финансирања за наредну годину. Код нас се још не зна како ће бити ове године. Да све буде још горе по нас, уколико не измиримо овај дуг нећемо моћи да играмо ни Прву лигу Центар – истиче спортски директор клуба Живомир Николић.
Женски рукометни клуб Млади радник дугује 42000 динара Савезу, 9000 динара регистрационој комисији и ту је још 8000 динара за котизацију. Иако постоји могућност повратка у Супер Б лигу Николић се пита да ли је боље да остану у Првој лиги под условом да се обезбеде средства за измирење обавеза.
– Нисам паметан шта да радимо. Имамо квалитет да играмо Супер Б лигу. Мислим да смо бољи од многих клубова, а нарочито од оних који су сада постали чланови Супер Б лиге. Све би требало да буде јасније до 5. августа. У међувремену окупићемо екипу и почети припреме за наредну сезону. Ако не буде пара није искључено да после толико година будемо принуђени да не играмо са сениоркама констатује – Николић.
Тренерски тандем Душко Петровић и Адам Адамовић планирају да са припремама крену 7. августа. Играчки кадар би уз мање корекције требало да остане исти. Повлачење је најавила Ивана Кораћ, најискуснија у тиму, а није искључено да њеним стопама крену још две или три играчице.
Радинчанке су минулу сезону Супер Б лиге окончале на одличном седмом месту.