Желите медаљу – зовите Горана

ФИЗИОТЕРАПЕУТ ГОРАН БЛАГОЈЕВИЋ ПОСЛЕ ЈУЖНЕ КОРЕЈЕ, ЗЛАТИБОРА, АУСТРАЛИЈЕ…

Мелбурн је недавно био домаћин Светског конгреса физиотерапеута и физијатара. Међу бројним и еминентним светским стручњацима из ове области, своје место на овом скупу нашао је и наш суграђанин, Горан Благојевић.

Пре одласка за Мелбурн, а пре учешћа на одобјкашком Кампу Вање Грбића на Златибору, Горан Благојевић је за Наше новине говорио о учешћу на овом али и бројним другим семинарима који су уследили као последица његовог ангажовања у раду са женским репрезентативним селекцијама. Позив Светског конгреса физиотерапеута и физијатара да учествујем и будем предавач на њиховом семинару у Мелбурну је велико признање за мене, поготово ако се има у виду да сам једини учесник из Србије. Одржао сам предавање на тему лумбални синдром, узрок и последице код одбојкаша и фудбалера. Главни „кривац“ за моје учешће је главни менаџер Светског конгреса који је сасвим случајно на интернету видео моју биографију. Уследио је разговор и брзи договор да се појавим на овом скупу. физијатара и физиотерапеута. То предавање требало би да буде објављено и у неколико специјализованих светских часописа – наглашава Горан Благојевић. Овим послом почео је да се бави већ са 19 година. Почео је да ради у Веслачком клубу Смедерево, после тога се окушао у раду са млађим категоријама Фудбалског савеза Србије, а последњих пет година је ангажован у Одбојкашком савезу Србије. На све то недавно се надовезао и Теквондо савез Србије који га је ангажовао за Светско првенство у Јужној Кореји. Да ли због његовог наступа или нечег другог тек и са овог такмичења се вратио са две златне медаље које су освојиле Милица Мандић и Вања Станковић. Томе треба додати наступе са женском одбојкашком репрезентацијом на Гран прију у Рио де Жанеиру пре Олимпијских игара. Са јуниоркама Србије учествовао је на Европском првенству у Естонији и Финској, Светском првенству на Тајланду, Порторику и Чешкој, као и Балканским првенствима од 2013. до 2016. И ту није крај.
Ове године ме чека Светско првенство са јуниорском репрезентацијом у Мексику и Европско првенство у Грузији и Азербејџану са сениорском репрезентацијом. Негде између морам да нађем времена да скокнем до Дубаија где би требало да одржим предавање о предњим укрштеним лигаментима и опоравку од ове повреде – прича Благојевић.
Нада се да ће после десетогодишњег искуства бити део медицинског тима Олимпијског комитета Србије за Олимпијске игре у Токију 2020. године, као и за наредна такмичења која следе. Његов успешан петогодишњи рад у Одбојкашком савезу Србије није могао да прође незапажено и код прослављеног одбојкаша Вање Грбића. Горан је добио позив да учествује у раду Кампа Вање Грбића на Златибору, а када позив стигне од такве величине није ред да се одбије.
Тамо сам позван да радим као физиотерапеут и да учествујем у едукацији деце о повредама, рехабилитацији и опоравку истих и наравно у разним моторичким и ортопедским тестирањима. Никако нисам могао да одбијем позив Вање Грбића да учествујем на кампу и наравно да моја амбуланта за рехабилитацију буде официјална установа задужена за опоравак и рехабилитацију учесника кампа – са задовољством констатује Горан Благојевић.
Све до сада урађено препоручило је Горана Благојевића и селектору сениорске одбојкашке репрезентације Србије Николи Грбићу. Постоји велика вероватноћа да се Горан Благојевић нађе на списку путника за овогодишње Европско првенство у Пољској. Не само због доказане стручности већ можда и због талије коју носи са собом. Није било такмичења на коме је био, а да се није вратио са медаљом. Закључак је јасан – желите медаљу – зовите Горана Благојевића у тим.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *