Многи и даље радије бирају „багере“

ВОДА МУТНА, АЛИ ТОПЛА:

Велики број Смедереваца, спас од врелине потражио је претходне недеље на Шалиначким багерима.

Ко сматра да се боравак у природи по сваком, а нарочито тропском времену не може заменити ничим и жели да побегне од „упаљеног асфалта“, лета углавном проводи на Багерима. И ове године, то купалиште наши суграђани су свакодневно посећивали.
Вода је, како кажу топла и – замућена, има и траве, али све то на преко 40 степени у хладу није сметња Смедеревцима жељним освежења. Кажу да је на Багерима углавном пријатна атмосфера, највише је посетилаца који долазе породично. Такође, највише купача долази у поподневним сатима, како би период највеће врућине током дана, провели крај воде.
У односу на раније године, простор је мало уређенији, види се да неко ипак ради на одржавању плаже. Сада се ту могу изнајмити лежаљке и сунцобрани, а и храну више не морате да носите од куће, постоји објекат у коме можете да је купите.
Шалиначки багери остају примамљива, али због специфичности терена и самог вештачког језера и даље опасна варијанта за купаче, без обзира на то колико сте вешт пливач. Спасилаца и даље нема, а као нека врста заштите и опомене, ту су бове – објашњавају нам они који су претходних дана боравили на том купалишту.