Немања и Милан урадили нови мурал

КАД ГРАФИЧКИ ДИЗАЈНЕР И СЛИКАР УДРУЖЕ СНАГЕ:

Тамо где је, пре неколико година у оквиру фестивала „Патософирање“, стала уметничка група „Зид“ из Крагујевца, наставили су недавно Смедеревци Милан Ранковић и Немања Арсић.

Графички дизајнер и академски сликар, колеге из Центра за културу, по први пут су се опробали у изради једног мурала. Уједно, то је било и прво искуство заједничког стваралаштва у чему су уживали:
„Мало сам преписивао од колеге који је сликар. Ето шта се догоди када се сретну ликовна и примењена уметност“ – каже, кроз осмех за Наше новине Милан Ранковић и додаје: Све у свему, било је то фино искуство, ми смо првобитно планирали да мурал урадимо за два дана, али нам је било потребно четири, реч је ипак о 20 квадрата, што и није мали простор. Настојали смо да не нарушимо претходно постављену идеју и да наше радове надовежемо на постојећи, мислим да се добро уклопило. Немања је ту водио главну реч, ја више био ту као помагач. Хтели смо да оплеменимо простор и учинимо да уметност настави да „тече“. Девојке које су радиле први мурал су кренуле из океана и мора, ми смо стигли до плаже, то је била нека основна замисао.
Мурал је урађен акрилним бојама у сарадњи са Центром за културу и „Етно“ кафићем чије зидове и краси, а нема сумње да су мотив и колорит унели свежину у овај простор и да ће урађено пријати оку наших суграђана.