Припреме за сениорско првенство Србије

ЏУДИСТИ ЦАРИНЕ ПОЧЕЛИ ПРИПРЕМЕ ЗА ДРУГИ ДЕО СЕЗОНЕ

Џудисти Царине отпочели су прошле недеље припреме за други део сезоне. После, већ устаљеног, тестирања спремности, припреме спроводи тренер Александар Мишић. По обичају, финансије праве велики проблем и због тога ће, као и годинама уназад, комплетан припремни период бити одрађен у Смедереву.
– Радимо два пута дневно. Преподне је резервисано за теретану и трчање, а поподневни тренинг је у сали и ради се џудо! У другом делу сезоне нас очекује првенство Србије за сениоре до 23 године, као и првенства Централне Србије и Србије за млађе пионире. У зависности од финансија, видећемо да ли ћемо и на колико припремних турнира моћи да учествујемо и проверимо форму пред ова такмичења – истиче за Наше новине Александар Мишић.
Први део сезоне неће остати упамћен по лепом у Џудо клубу Царина. Ипак, то су, како истиче Мишић, очекивали у овом клубу.
– Свесно смо жртвовали ову годину, јер смо радили на омасовљењу наше школе џудоа и акценат је био на раду са почетницима и млађим узрастним категоријама! Најближа медаљи је била Мара Павловић, која ове године није првакиња Србије, само због лошег суђења на првенству Србије за кадете, где јој је победа у полуфиналу буквално отета! Због мојих протеста судијама и њеног револтираног изласка са борилишта, дисквалификована је са даљег такмичења! Била би сигурно трећа, али циљ нам је био финале – објашњава тренер џудиста Царине, уз подсећање да је Мара Јовановић била пета на јуниорском првенству Србије.
Све такмичаре Џудо клуба Царина половином августа очекују лекарски прегледи, а након тога поново следе тестирања јер већ од септембра почињу наступи на многобројним турнирима.
Првенство Србије за сениоре до 23 године одржаће се 30. септембра. Очекују се наступи Катарине Илић, Ненада Рајића, Лазара Станојевића и Марије Станојевић. Осим Катарине и Ненада, остали представници Царине на овом шампионату још увек су кадети, односно јуниори.