Селаковић и Петровић довеслали до Д финала

ЗАВРШЕНО ЈУНИОРСКО ПРВЕНСТВО СВЕТА У ВЕСЛАЊУ У ЛИТВАНИЈИ

Алекса Петровић и Данило Селаковић, веслачи Смедерева, отпутовали су у Литванију на Светско јуниорско првенство са циљем да направе бољи резултат у односу на учинак на европском првенству када су у дубл скулу били 17. Овог пута нису могли боље од Д финала и пласмана на 24. место. Кола су кренула низбрдо оног тренутка када је постало извесно да нема ништа од пласмана у А или Б финале. То је по повратку из Тракаија, где је одржан шампионат, изјавио за Наше новине Данило Селаковић.
– На првенство смо отишли мотивисани и желели смо што бољи пласман. После прве трке коју смо извеслали дигли смо се психички и охрабрили. Али када смо извеслали другу трку и испали из А и Б финала мотив нам је пао и психицки смо доста пали. Настављамо припреме даље јер већ 17. августа имамо изборну регату за Балканијаду која ће се одржати у Турској у Истамбулу. Надамо се да ћемо тамо извеслати боље – очекује Данило Селаковић.
Српски дубл скул у саставу Селаковић-Петровић одлично је стартовао на шампионату и после прве трке, као једина српска посада, изборио пласман у четвртфинале. Нажалост, трку која је одлучивала да ли се наставља борба за медаље, смедеревски веслачи окончали су на петом месту са временом 6:55.87. Наредну трку извеслали су нешто боље временски али је и то било довољно само за шесто место у групи. У Д финалу Селаковић и Петровић, без икаквих мотива, одвеслали су 2000 метара за 7:04.59 што је било довољно тек за 24. место.