Смедеревци у Првој лиги Србије?

ПОСЛЕДЊЕГ ДАНА АВГУСТА РУКОМЕТАШИ СМЕДЕРЕВА ПОЧЕЛИ ПРИПРЕМЕ ЗА НАРЕДНУ СЕЗОНУ

После дуже паузе, последњег дана августа припреме за нову сезону почелу су рукометаши Смедерева и то у свим категоријама. Најмлађи чланови клуба одиграли су и неколико јаких утакмица на турниру у Бијељини.
Што се сениора тиче има неколико промена. Ђорђе Стојановић се вратио у Нови Београд, матични клуб, а редове РК Смедерево појачали су, за сада, повратници Данијел Ђорђевић и искусни интернационалац Предраг Костић, својевремено најбољи стрелац Смедерева када је овај клуб крчио пут ка елити српског рукомета. Ненад Мартић председник и тренер сениора РК Смедерево задовољан је залагањем првотимаца у првих десетак дана припрема. Ипак има једна дилема. Смедеревци су члан Друге лиге Центар али се изненада указује шанса да заигра у Првој лиги Србије. Наиме, све је изгледније да ће се оформити две Супер Б лиге Србије и у том случају екипи Ненада Мартића отвара се пут ка вишем степену такмичења.
– Уколико будемо играли Другу лигу група Центар, један је циљ-прво место. Уз појачања, млађи момци имају сада више самопоуздања у зрели смо да то учинимо. Са друге стране, дошли смо до нивоа који сам прижељкивао од дана када сам дошао на чело клуба. Имамо четворицу-петорицу искусних играча и имамо генерацију 2000-то годиште које иза себе има већ две сезоне сениорског рукомета. Њима смо придодали неколико талентованих дечака рођених 2002. године. Уколико се нађемо у Првој лиги Србије средина табеле би била, за прву годину, сасвим довољна. Много тога зависиће од финансија – закључује Мартић.
На почетку припрема Мартићу је на располагању до 25 играча. Тренинге обављају у сали ОШ Димитрије Давидовић, теретани и Тврђави и то два пута дневно. Непознаница је и почетак нове сезоне. Очекује се да то буде последњи викенд септембра што даје довољно времена да се екипа уигра. Прва контролна утакмица заказана је за 16. август када ће момци Ненада Мартића у Смедереву одмерити снаге са Јабуком, чланом Прве лиге група Војводина.