Стошић председник, Беч спортски директор

ФУДБАЛСКИ КЛУБ СМЕДЕРЕВО ДОБИО НОВО РУКОВОДСТВО

Прошлог уторка коначно је одржана изборна скупштина фудбалског клуба Смедерево. Како се шушкало по кулоарима и пре одржавања скупштине, после оставки бившег руководства, чланови скупштине изабрали су ново руководство. За председника је изабран Дејан Стошић, а чланови Управног одбора су Саша Бранежац, Горан Лазић, Зоран Широки и Мирољуб Радовановић. Седми члан УО ФК Смедерево биће накнадно изабран. Улога спортског директора поверена је Јовану Бечу који је са великим успехом обављао исту дужност у Пролетеру из Вранова и са којим је из Градске лиге стигао до Зоне.
На истој седници усвојене су и оставке свих досадашњих чланова Скупштине Фудбалског клуба Смедерево 1924.
ФК Смедерево је због интереса српског фудбала остао у Западној групи Српске лиге, а да лига не би имала 17 чланова Конференција клубова Српске лиге Запад, одржана на Златибору донела је одлуку да се у сезону 2017-2018 укључи и пожаревачки Млади радник.
На Златибору је обаљено и жребање за нову сезону, а ФК Смедерево ће у првом колу пред својим навијачима дочекати екипу Златибора. У другом колу одмериће снаге са новајлијом у лиги Тутином, а у трећем колу одмериће снаге са Железничаром из Лајковца.
У међувремену Милорад Зечевић покушава да оформи екипу и да је колико толико уигра за првенство које почиње 19. августа. После победе над Гроцком од 2:1 и пораза истим резултатом од Младог радника, Смедеревци су одиграли нерешено 1:1 са РСК-ом из Раброва. До старта првенства следе провере са Свилајнцем и Табанима из
Јагодине. Приоритет је ипак, како за Наше новине каже Милорад Зечевић, формирање тима који ће бити кадар да се носи са ривалима у Западној групи Српске лиге. Због познате ситуације са избацивањем из лиге, а након тога и одлуке да се клуб врати у српсколигашку конкуренцију, почетак припрема Зечевић је дочекао са врло мало играча па је највећи део припрема протекао у формирању тима. Зато и не чуди што је за ово кратко време велики број играча продефиловао на проби на стадиону крај Старе железаре.

 

Јован Беч – спортски директор ФК Смедерево

По преузимању клуба први задатак је био сагледавање тренутне ситуације. Рачун Клуба је био у блокади за милион динара, а имамо дуг према Савезу. Укупна дуговања у око два милиона динара. Да би ангажовали појачања прво морамо да вратимо дуговања. То значи да нам већ сада недостаје скоро три милиона динара. Касно смо стигли у клуб. Да смо дошли раније лакше би испливали. Овако све радимо у ходу. Затекли смо очајну ситуацију на стадиону, није било струје, машине за прање не раде, имамо само осам лопти… Много проблема, а мало времена и пара да би се исти решили. Зато нам је сада приоритет стабилизација клуба. То значи опстанак у никад јачој Српској лиги Запад. Уз то нам и жреб није ишао на руку јер већ у првом колу играмо са претендентом за Прву лигу Србије екипом Златибора. Желели смо да у клуб доведемо играче из Смедерева и околине али смо, опет понављам, закаснили. Неколицину квалитетних смо вратили али је то недовољно.  Да би направили добру екипу недостају још четири до пет квалитетних појачања којих, са нашим финансијским могућностима, тешко можемо да ангажујемо. Покушаћемо да урадимо све што можемо и да са тренером Милорадом Зечевићем, који има наше апсолутно поверење и одрешене , направимо тим који ће успети да обезбеди опстанак у лиги из које на крају сезоне испадају четири последњепласирана тима. Уколико то успемо покушаћемо да већ наредне такмичарске сезоне нападнемо Прву лигу Србије. Али најпре треба преживети ову сезону.