Тврђава поново домаћин

СМЕДЕРЕВО ДОМАЋИН ВЕЛИКЕ МЕЂУНАРОДНЕ ИЗЛОЖБЕ ПАСА

Кинолошко друштво Смедерево организоваће у суботу 19. августа велику међународну изложбу паса свих раса. Изложба и оцењивање ће, као и прошле године трајато од раних јутарњих часова до дубоко иза поноћи. Организатори Кинолошки савез Србије и Кинолошко друштво Смедерево, основано 1971. године, очекују да ће изложба, као и прошле године привући велику пажњу Смедереваца, али и љубитеља паса из Србије и земаља у окружењу.
-Пријаве за изложбу трају од 17. августа. Ово је 17. по реду ЦАЦИБ изложба у Смедереву и убеђен сам да ће, као и прошле године бити бројна али и посећена. Ово је седми пут да организујемо изложбу у смедеревској Тврђави и мислим да је то најбоље место. Раније смо одржавали изложбе на простору Југова и у селу Липе. Ипак, мислим да је Тврђава у овом тренутку најбоље место за промоцију града и туристичких потенцијала. Очекујем излагача из Финске, Пољске, Хрватске, Словеније, Италије, Немачке, Француске, Пољске, Бугарске, Грчке, Румуније, Македоније…. Прошле године имали смо 80 излагача и више од 5000 посетилаца. Нема разлога да овај број ове године не буде премашен – нада се Милош Милосављевић председник Кинолошког друштва Смедерево.
Псе ће оцењивати судије из Србије, Немачке, Румуније и Шпаније, а на изложби се могу излагати сви расни пси који имају родовник издат од стране Кинолошког савеза Републике Србије или родовник издат од иностраних кинолошких организација које су признате од Међународне кинолошке федерације (ФЦИ).
Остаје да се још једном на делу Смедеревци потврде као добри домаћини, организатори али и као једни од најбољих одгајивача паса у Србији.