Млади Смедеревац државни првак у билијару

НАДА СЕ СВЕТСКОМ ПРВЕНСТВУ:

На недавном турниру у Холандији, Алекса је освојио сребро и бронзу.

Алекса Пецељ је најмлађи државни првак у историји билијара Србије. Он је и вишеструки јуниорски првак Србије. И Смедеревац. Нашим читаоцима није потпуно непознат (био је део тима „Спаљивачи“ Техничке школе на такмичењу „младих предузетника“), а овога пута говори о утисцима са недавног такмичења које је окупило броје играче билијара у Холандији, у једном малом месту поред Еиндховена.
“Организација турнира је била на врхунском нивоу и за све похвале, нисам присуствао боље организованом турниру. Конкуренција је била огромна, поготово у мојој категорији од 17-19 година. Било је заиста сјајних играча. Крајњи противници су углавном били Немци и Руси, они имају једну од бољих школа билијара” каже Алекса.
Очекује позив за Светско првенство, а креће нова сезона у којој ће сигурно учествовати. Планира што више да се појављује на интернационалним турнирима и нада се организовању „Екс Ју“ регионалне лиге. Наводи да му је најтеже да ускладиити тренинг са обавезама у школи и да му то отежава ствари.
“Финасије су велики проблем јер је Савез још млад, тако да немамо пуну подршку у том смислу али надамо се да ће се то променити ускоро. Такође, надам се да ће град у коме сам рођен препознати труд и рад и да ће ме подржати да будем још бољи” поручује Алекса.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *