Смедерево још увек има све што нас чини поноснима

ИЗ СМЕДЕРЕВА ПОСЛАТО НА СТОТИНЕ БАЛОНА:

Након што су отворене привредна и пољопривредна изложба, а карневалска поворка обишла град, првог дана 130. Смедеревске јесени, манифестација је свечано отворена у Малом граду смедеревске тврђаве.

Том приликом у небо је из Смедерева послато мноштво балона у новим бојама које су заштитни знак манифестације, а наступили су оперски певачи Јадранка Јовановић и Оливер Њего.
Повод поновне посете министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, (након обиласка железаре дан раније) био је његов задатак да свечано отвори овогодишње јесење славље у Смедереву, како је и сам казао, једну од најстаријих манифестација у Србији на коју Смедеревци треба да буду поносни:
То је прилика и да туристи, грађани Србије науче нешто о Смедереву. Мислим да људи овде долазе из више разлога, а најважнији је што се овде налазе међу пријатељима. Тако се осећам и ја вечерас и зато ми је посебно драго што сам овде“ рекао је Ђорђевић, подсећајући на везе смедеревског краја и владарске династије Обреновић чији је летњиковац са виноградом смештен управо крај Смедерева. Оно и данас, како поручује Зоран Ђорђевић, има Дунав, тврђаву, добре људе и лепу манифестацију, док је на њему и Влади Србије да Смедеревцима обезбеди још више посла.
Уследио је симболични чин предаје кључева града кoje одвајкада чува девојкa Смедеревкa и наставак програма који су водили Драгана Косјерина и Живорад Жика Николић.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *