Корачајте за своје здравље

ПРВИ „ДАН ПЕШАЧЕЊА“ У СМЕДЕРЕВУ

Планинарски клуб Чeлик је 16. септембра, организовао је акцију „Дан пешачења“, која се у Србији, на иницијативу Министарства за омладину и спорт и Планарског савеза реализује од 2014, али је у Смедереву приређена први пут.

Учесници су могли да бирају једну од четири понуђене стазе при чему је најкраћа износила пет, а најдужа 15 километара. Првој акцији пешачења у нашем граду одазвало се 195 суграђана.
Захваљујемо се свим учесницима који су препознали овај моменат и одлучили да корачањем дају допринос свом здрављу. Такође им се захваљујемо на дружењу и коректном понашању током акције. Уједно, све суграђане позивамо да нам се придруже, постану чланови ПК Челик, те да са нама учествују и на разним другим акцијама.
Хвала спортским клубовима који су и поред својих редовних дешавања, успели да се организују и дођу, као и свим осталим организацијама (радним, школским и другима) које су учиниле исто то. Захваљујемо се руководству града Смедерева које је дало подршку за реализацију акције. Организовали смо је у складу са средствима које смо имали, а на њима је да оцене акцију и ниво своје подршке.
Свакако, ПК Челик стоји на располагању како би се ове стазе додатно маркирале и означиле, као део сталне туристичке понуде града. Посебну захвалност упућујемо члановима руководства града који су учествовали у самој акцији пешачења, али и ангажованим волонтерима, члановима ПК Челик. Стазе смо дали на употребу: Корачајте за своје здравље – поручује председник ПК Челик, Гојко Савић.
Иначе, ова акција је осмишљена како би се промовисала рекреација ходањем, боравком у природи, и уопште здрави стилови живота, а у Србији постаје све масовнија. Овога пута, пешачило се у 25 градова.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *