Очекујте нешто сасвим другачије

„ЗИД ТАЈНИ“ ПРЕДСТАВЉЕН И У СМЕДЕРЕВУ

Ово је, суграђанима поручила Љиљана Шарац, професор српског језика и књижевности која је родно Смедерево напустила након студија, али га често у својим делима спомиње и увек се враћа како би са нама поделила приче о својим књигама.

Љиљана Шарац последњих година интензивно промовише своје књиге што све прате бројни програми и гостовања у медијима, али како је и сама овога пута поручила, најтеже је о себи говорити у свом граду где не само што вас сви познају, већ сте увек под нарочитим притиском да оставите најбољи могући утисак и оправдате висока очекивања својих пријатеља, познаника, чланова породице… Током Књижевног четвртка ауторка је представила роман „Зид тајни“, добрим делом посвећен животу Јелене Крађорђевић, (касније Јелене Петровне Романов) ћерке Краља Петра Првог и књегиње Зорке, сестре будућег краља Александра и принца Ђорђа.
Љиљана је настанак сваког свог романа описала као рударски посао јер је било потребно много историјског истраживања и озбиљног приступа, у питању су личности које су постојале, али су детаљи о њиховом животу углавном непознаница. За следећу књигу, како је у шали казала, следи – потпуно лудило. Двоумила се између две сасвим различите ствари, уједно и потпуно другачије од свега што је до сада објавила, трилера и љубавне приче, а по свој прилици ипак се одлучила за ово друго: Биће то овога пута једна савремена прича, нема мртвих, истраживања прошлости, копања по изворима, надам се једној жестокој љубавној причи и верујем да ће бити по мери мојих читалаца – поручила је Љиљана Шарац.