Пет кључних тачака за подршку ОСИ

УСКОРО ДВОГОДИШЊИ ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН:

У Регионалном центру за стручно усавршавање у Смедереву прошле седмице jе одржана радионица за израду Нацрта Локалног акционог плана у области инвалидности за период 2018-2020. године.

Сусрет су приредили Град Смедерево и Национална организациjа особа са инвалидитетом Србиjе уз подршку Министарства за рад запошљавање борачка и социjална питања. Водитељ радионице, био је Владан Jовановић, експерт у области социjалне политике, а учесествовали су представници скоро свих организациjа особа са инвалидитетом из Смедерева.
Овом приликом је издвоjено пет приоритетних тачака коjе би требало да садржи Локални акциони план у области инвалидности. То су рад организациjа особа са инвалидитетом, социjална заштита, приступачност, здравствена заштита и рехабилитациjа и образовање и запошљавање. Утврђене су мере и активности, као и рокови за њихову реализациjу.
Према плану, коначни текст Нацрта Локалног акционог плана у области инвалидности требало да буде завршен већ до краjа септембра, а следећи корак jе и да оваj, за особе са инвалидитетом важан документ, усвоjи Скупштина Града Смедерева.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *