Реорганизација погурала Смедеревце

РУКОМЕТШИ СМЕДЕРЕВА ОД НАРЕДНЕ СЕЗОНЕ ТАКМИЧИЋЕ СЕ У ПРВОЈ ЛИГИ ЦЕНТАР

Лепа вест за љубитеље рукомета у Смедереву. Пулени Ненада Мартића од наредне сезоне такмичиће се у Првој рукометној лиги Центар. Смедеревски рукометаши нашли су се у рангу више административним путем, односно захваљујући реорганизацији такмичења. Председник и тренер првог тима РК Смедерево Ненад Мартић задовољан је указаном шансом да се његови момци представе и покажу у знатно јачој конкуренцији. У први план истиче борбу за опстанак, имајући у виду, пре свега, младост екипе, али и знатно јачу конкуренцију.
• Виши ранг је изазов за нас, као екипу. Идеја је да се ослонимо на сопствене снаге. Појачаћемо конкуренцију доласком Бобана Филиповића и Данијела Ђорђевића, играче који су поникли у нашем клубу. Уз њих, од ове сезоне је са нама и Давид Пејић, момак рођен 1998 године, бивши члан “Динама” из Панчева. Игра на позицији пивотмена и биће важан за нашу игру. Циљ нам је опстанак за прву сезону. Уз стицање искуства, како екипе, тако и мене као тренера, више циљеве ћемо постављати следеће сезоне – каже Мартић.
Имајући у виду квалитет младе екипе Смедерева, али и вољу и жељу за доказивањем, не сумњамо да је Ненад Мартић на најбољем путу да за неколико година врати РК Смедерево тамо где му је по квалитету и место. Осим РК Смедерево, реорганизација је у Прву лигу Центар „погурала“ и РК Београд. Као првопласирани и другопласирани ушли су БАСК и Металопластика 2, а остали чланови лиге су Рекреативо, ПКБ, Партизан 2, Слога из Петровца, Вождовац 2012, Металац Горење из Ваљева, Раднички из Обреновца и Нови Београд. Шампионат Прве лиге Центар почиње последњег викенда септембра.