Смедерево, Смедеревска Паланка и Велика Плана у истом кошу

ОБАВЉЕНО ЖРЕБАЊЕ ЗА ДРУГУ КОШАРКАШКУ ЛИГУ СРБИЈЕ

Пре неколико дана у Кошаркашком савезу Србије обављено је жребање за предстојеће првенство Друге мушке лиге. Подунавски округ представљаће три екипе, Смедерево, Младост из Смедеревске Паланке и Велика Плана.
КК Смедерево је тренутно друголигаш, али уколико Вршац у квалификацијама за попуну АБА 2 лиге заузме једно од прва два места, Смедеревци ће се и наредне сезоне такмичити у Кошаркашкој лиги Србије.
Првенство почиње 7. октобра, а Смедерево се као домаћин на свом терену састаје са Србобраном. Младост дочекује Напредак из Алексинца, а Велика Плана у Београду игра са новајлијом екипом Жаркова. Већ у другом колу у дербију снаге ће одмерити Смедерево и Младост за коју, другу сезону заредом, игра некадашњи плејмејкер Смедерева Петар Шпаровић. У четвртом колу у Плани домаћин игра са екипом Младости, а окршај Смедерева и Велике Плане игра се у оквиру 8. кола у Великој Плани.
Челни људи Младости оформили су ове сезоне респектабилан тим са жељом да се пласирају у Кошаркашку лигу Србије. Жреб им се отворио на почетку сезоне и није искључено да се догодине нађу у највишем степену такмичења. С друге стране Смедерево и Велика Плана су у великим проблемима због недостатка средстава.