Одлучила друга четвртина

КОШАРКАШИ СМЕДЕРЕВА ПОРАЖЕНИ НА СТАРТУ ДРУГЕ ЛИГЕ СРБИЈЕ У СРБОБРАНУ

Дуго се није знало да ли ће кошаркаши Смедерева играти у Кошаркашкој лиги Србије или Другој лиги Србије. Дилеме су разрешене два дана пред почетак шампионата Друге лиге јер су Вршац, Динамик и Борац из Чачка одлучили да играју упоредо КЛС и АБА 2 лигу.
Смедеревци су одиграли, ако се узме у обзир тренутна ситуација у и око клуба, добру утакмицу. Док су стартери имали снаге и док појединци нису били оптерећени пеналима, екипа Марка Капларевића је одолевала новајлији у лиги. После првих 10 минута Смедерево је имало четири поена предности. Нажалост у других 10 минута домаћин је заиграо много боље, на другој страни Смедеревцима је опала концентрација, видео се недостатак снаге, а додатну нервозу у тим Смедерева доносиле су чудне одлуке судија. Зато и не треба да чуди податак да су домаћи овај период игре решили у своју корист резултатом 35:16, уз серију од 16:0 на почетку тог периода игре. Домаћи су и трећу четвртину решили у своју корист резултатом 24:21, а последњих 10 минута припали су Смедеревцима резултатом 23:14.
• У ком саставу смо одиграли морам да будем задовољан игром моје екипе. Имали смо у саставу двојицу кадета и једног јуниора и неколико момака који никад нису играли овај ранг такмичења. Немам шта да замерим момцима. Борили су се колико су у овом тренутку могли. Евидентно је да тешко можемо да парирамо ривалима уколико останемо у овом саставу. Појачања су неопходна. Да ли ћемо успети да их доведемо, јер то изискује додатна новчана средства, у овом тренутку нисам сигуран. Покушаћу да што боље спремим екипу за наредно коло када нам у госте долази Младост из Смедеревске Паланке која ове године жели пласман у КЛС – рекао је после утакмице Марко Капларевић.
У екипи Смедерева Дарко Рнић је убацио 28, Војин Свилар 20, Филип Стојановић, који се још опоравља од тешке повреде колена, убацио је 16 поена, а солидну партију пружио је Ђорђевић са 15 погодака.
Утакмица Смедерево – Младост игра се у петак 12. октобра од 17 часова у Дворани Смедерево. Биће то прилика да љубитељи кошарке у нашем граду после више од годину дана виде некадашњег плејмејкера Смедерева Петра Шпаровића који другу сезону са успехом игра за екипу из Смедеревске Младости.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *