Подршка новом менаџменту су – некадашњи радници

ЖЕЛВОЗ ИМА СТОТИНУ НОВИХ РАДНИКА, АЛИ УВАЖАВА И ОНЕ КОЈИ СУ СТВАРАЛИ ФАБРИКУ:

У обнови некада огромног Желвоза, јединственим доприносом учествоваће и пензионисани радници те фабрике…

Желвоз је кренуо са радом и већ недељама тражи нове раднике, али се сетио и оних који су стварали историју фабрике и позвао их на једно организовано дружење. Пракса ће, како поручују, бити настављена на сваких пар месеци јер су ти сусрети, на више начина, важна размена не само искуства, већ и информација корисних за будућност фабрике.
Замисао је менаџмента да на почетку рада, пренесемо људима који су животни век провели у фабрици, шта је то ново и шта се дешава у Желвозу јер се сви они питају шта се догађа са фабриком и у ком правцу ће се развијати након приватизације. Такође, нама је корисно да чујемо све занимљиве и добронамерне сугестије људи који имају много искуства. Већ смо били у прилици да се подсетимо како се некада радило у Желвозу, а они су упознати са новим детаљима – да тренутно ради 100 људи, да се обнављају многе машине из периода њиховог рада које дуго нису биле исправне, а врло су значајне у једном сегменту услуга које Желвоз планира, јер се зна да је фабрика има преко 200 машина које су служиле за обраду материјала и производа везано за компоненте у ремонту шинских возила. Ми дакле, озбиљно рачунамо на пензионисане раднике, они су наши пријатељи и партнери, доста тога их везује за Желвоз и они имају искрене намере. У тренутку када су мислили да су завршили радни век и да су „отписани“ испоставило се да их неко позива, уважава, цени њихово знање и искуство и жели да чује шта имају да кажу – објашњава директор Миодраг Стојковић.
Иначе, први послови су већ успешно склопљени, а менаџмент намерава да ради у складу са потребама ХСТИЛ-а, РТБ Бор, Железница Србије… Желвоз је већ остварио сарадњу са кинеском компанијом кроз озбиљне послове када је реч о ремонту локомотива. У протеклом периоду, добили су веома значајне тендере од Железница Србије која подразумева три активна друштва (инфраструктура, карго и Србија воз) и посао обнове око 50 вагона. Такође, за Термоелектрану Никола Тесла, Желвоз ће ремонтовати 95 вагона.
Учествовали смо и на једном конкурсу у Црној Гори и надам се да ће нам бити поверена поправка пет путничких возова, у Словенији је такође расписан један тендер на којем бисмо могли да успемо. Имали смо делегацију румунске фирме из Констанце која је заинтересована за сарадњу са нама – додаје Стојковић.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *