Добро је, биће и боље

ДИРЕКТОР ЈП СПОРТСКИ ЦЕНТАР МЛАДЕН САВИЋ ЗАДОВОЉАН ОСТВАРЕНИМ У 2017. ГОДИНИ

Ближи се крај календарске године када се у већини колектива сумирају резултати рада. Јавно предузеће Спортски центар, коме је поверена брига о базену, током летњих месеци, поред осталих обавеза, често је приморано да гледа краткорочну и дугорочну временску прогнозу. За разлику од прошле, ове године временске прилике су ишле на руку Спортском центру.

Делом због тога, али и приступачним ценама, разноврсној услузи и бројним осталим садржајима, челни човек ЈП Спортски центар са задовољством је констатовао да је базен ове године имао близу 54000 посетилаца.
Што се пословања тиче, пре свега у финансијском смислу, наравно да је ова година била боља него многе претходне. Потрудили смо се да ове године одрадимо много добрих ствари. И ове године је кроз нашу Школу пливања прошло много деце, непливача, полупливача или оних који су желели да побољшају своје знање пливања. Поверење које нам годинама указују родитељи оправдали смо на најбољи начин и зато не чуди што је из године у годину све више полазника у Школи пливања. Осим тога, чини ми се да је из године у годину наша сарадња са Пливачким ватерполо клубом Смедерево све боља и боља. Било је музичких вечери, организовали смо штафетне пливачке трке. Мислим да није безначајно и то што смо хигијену на објекту дигли на један виши ниво и чини ми се да су то наши суграђани могли да примете током летње сезоне. Као и претходних година, посебну пажњу поклонили смо квалитету воде у базенима. Свакодневне контроле показале су да је наша вода хемијски и бактериолошки потпуно исправна иако су појединци тврдили супротно. Све то нас обавезује да и у 2018. поставимо још више стандарде како би корисници наших услуга били још задовољнији – каже Младен Савић.
Све ово што је набројао директор Спортског центра само је потврдила бројка од близу 54000 посетилаца. Само је 2012. године било више купача на базену. Тада је продато 79876 улазница и то је рекорд који неће бити скоро оборен. Да је то тако потврђују статистички подаци од 2013. до 2016. године. Већ 2013. године на базену је било “само” 48067 посетилаца. Неславан рекорд од само 27600 купача забележен је 2014. године. Нешто боље било је 2015. године са 48400 посетилаца, а лоше временске прилике узеле су данак прошле године када је на базену било само 37800 посетилаца.
У овом колективу већ сада су почели да размишљају како и на који начин привући још више посетилаца на базен. Поготово ако се има у виду да је од ове године са радом почео и базен на Југову. Младен Савић истиче да идеја има и да ће радници Спортског центра учинити све да се наши суграђани осећају још пријатније на базену.
Међутим, далеко од тога да се пословање Спортског центра своди само на базен, иако од пословања у топлим летњим месецима умногоме зависи финансијска сигурност овог колектива.
Младен Савић подсећа да је под ингеренцијом Спортског центра балон хала за тенис, сала за стони тенис, две сале за борилачке спортове и теретана која је у овом тренутку најјевтинија у граду.


Позвао бих наше суграђане, ако то до сада већ нису урадили, да дођу да виде како сада изгледа наша теретана где је за месец дана потребно издвојити само 800 динара. Сматрам да је и цена за коришћење балон хале за тенис више него приступачна за оне који воле овај спорт. Сат коришћења до 17 часова је 500 динара, а након тога 100 динара више.
Осим тога, годинама уназад, теретану и сале за борилачке спортове користе смедеревски клубови са завидним резултатима на домаћим и међународним такмичењима. Истовремено, већ скоро годину дана, Спортски центар је једну од пуцаона на старом стрелишту претворио у салу за тренирање смедеревских стонотениских клубова.
Спортски центар на располагању је нашим суграђанима скоро четири деценије и нераскидиво је повезан са спортским успесима и неуспесима смедеревских спортиста. Просто је незамисливо причати о смедеревском спорту, а не поменути Спорски центар. Зато је пред челним људима овог предузећа обавеза да наставе у том смеру и да се још више подреде спорту, спортистима, али и рекреативцима кој свакодневно користе услуге Спортског центра.
Пројекат започет пре неколико година, када је почела градња анекса на спортском центру, тренутно је у фази мировања. Уколико град и Спортски центар обезбеде средства за наставка изградње, нема сумње да ће овај део града постати спортски комплекс каквим не могу да се подиче много већ и богатији градови.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *