Награђени најбољи међу најбољима

ОДРЖАНО ТРАДИЦИОНАЛНО ВЕСЛАЧКО ВЕЧЕ

Веслачки клуб Смедерево и ове године је, на традиционалној веслачкој вечери, наградио најуспешније веслаче за резултате остварене у 2017. години.

У овом клубу су поносни што су веслачи Смедерева и ове године били учесници већине европских и светских такмичења. Боје Србије бранили су у Плодиву, Тракаи у Литванији, Крефелду у Немачкој и Истамбулу. Можда су изостале медаље, пре свега због смене генерација, али су управо надолазеће генерације најавиле нове успехе смедереског веслања.
Уз то, после више од 20 година у ВК Смедерево су, највише захваљујући ангажовању Бобана Ранковића поново почеле да веслају девојке.
Поздрављајући присутне председник ВК Смедерево Миљан Поповић честитао је смедеревским веслачима на резултатима оствареним у 2017. години, али није заборавио да помене и све остале који су дали велики допринос да Веслачки клуб Смедерево и ове године буде један од најбољих клубова у Смедереву.
Присутнима се обратио и заменик градоначелника Бојан Теофиловић: Не знам што бих могао да кажем, а да већ нисам рекао када се говори о веслачима Смедерева. Преносим вам поздраве градоначелнице уз жељу да наредне године будете још успешнији.
У најсвечанијем делу вечери, додељене су награде најбољима.У конкуренцији пионира признање је отишло у руке пионирском четверцу са кормиларом, овогодишњим првацима државе. Чланови посаде били су Вукашин Рајић, Лука Васић, Лазар Живковић, Божидар Ковачевић и кормилар Илија Станојевић. У конкуренцији јунора награђени су Лазар Ристић и Марко Торбица за титулу првака државе али и за наступ на Балканском првенству у Турској, као и Данило Селаковић и Алекса Петровић за сребрну медаљу у четверац скулу, али и две златне медаље на државном првенству у дубл и четверац скулу, а на све то треба додати да су били и учесници Европског првенства за јуниоре.
Код сениора признања су припала Николи Селаковићу учеснику Светског првенства за сениоре до 23 године и посади првака државе у четверцу у коме су веслали Урош Димитријевић, Веселин Савић, Александар Филиповић и Зоран Рајић.
Признања су додељена и тренерима, Александру Ђорђевићу, Југославу Луковићу, Саши Драгутиновићу и Александру Смиљанићу.
Плакете за допринос развоју веслачког спорта у Смедереву за 2017. годину добили су Жељко Вучковић и Александар Миливојевић.
Добитник плакете Немања Нешић и најбољи млади спортиста у Веслачком клубу Смедерево у 2017. години је Алекса Петровић.
Осим веслача, њихових родитеља, спонзора, донатора, пријатеља клуба, представника градске управе, Веслачкој вечери присуствовало је најуже руководство Веслачког савеза Србије са Небојшом Илићем селектором и генералним секретаром Небојшом Јевремовићем