Пристаништем у Смедереву управљаће „Ђердап услуге“ и „Емпорио“

СКЛОПЉЕН УГОВОР НА ДЕСЕТ ГОДИНА:

Вук Перовић, в.д. директора Агенције за управљање лукама, потписао је, са Карменком Бабић, представницом Конзорцијума који чине привредна друштва „Ђердап услуге“ а.д. Кладово и „Емпорио теам“ д.о.о. из Београда, Уговор о обављању лучке делатности у међународном путничком пристаништу у Смедереву.

Међународно путничко пристаниште у Смедереву добило је оператера након јавног позива који је објавила Агенција за управљање лукама. Како се наводи на сајту Агенције, приоритет је развој речног путничког саобраћаја у Србији, и јако је важно што је, након Кладова, првог оператера добило и смедеревско путничко пристаниште.
„Потписивањем Уговора са Конзорцијумом, остварили смо један од задатих циљева, да туристима понудимо и приближимо јединствен поглед на источну Србију са Дунава. Упоредо са развојем крузинга, желимо да радимо на успостављању линијског саобраћаја у овом делу наше земље. Са задовољством могу да најавим да ће оба пристаништа бити спремна да дочекају прве путнике у наредној наутичкој сезони 2018. године“, изјавио је Вук Перовић, објављује Агенција за управљање лукама.
Конзорцијуму је уручено Решење и Уверење о упису у регистар лучких и пристанишних оператера, чиме је званично постао и први лучки оператер који ће своју делатност обављати на међународном путничком пристаништу у Смедереву наредних 10 година.