Радови са Колоније графика пред публиком

ОТВАРАЊЕ ИЗЛОЖБЕ У СУБОТУ

У суботу, 11. новембра, у Галерији Центра за културу у 12 часова биће свечано отворена изложба Међународне ликовне колонија Графика 2017. Ове године изузетно богатом фонду графика доприноси осам учесника и три госта излагача са укупно двадесет и два рада. Сличности које се уочавају на делима указују на актуелне тенденције код уметника. Чврста форма, органска и неорганска, склоност ка представљању предметног света, било да је у питању репродукован „поглед кроз објектив“ или не, репетиција и мајсторство у техници израде.
Уметници су реализовали своја дела кроз различите графичарске технике током седам дана који су провели у Атељеу Центра за културу Смедерево, почетком септембра. Публика ће имати прилику да погледа радове уметника до краја новембра. Ове године у колонији су учествовали Марија Сибиновић, Јана Даниловић, Јелена Дамњановић, Маријана Јанковић, Дајана Јекић, Бојана Михајловиц, Румен Рајков, као и Георги Канаров. Поред наведених уметника на изложби учествују и три госта из Београда- Мика Ловре, Бојан Бикић и Давид Вартабедијан.
Традиционално, на отварању, публика ће имати прилику да учествује у наградној игри, Попуњавањем наградног купона учесници могу да освоје три графике које су настале током претходних година.