Ускоро и ремонт локомотива

ЖЕЛВОЗ НАЈАВЉУЈЕ ПРОШИРЕЊЕ ДЕЛАТНОСТИ:

Желвоз је некада био највећи ремонтер у Југославији, то нам је дало за право да проширимо визију тога шта желимо да радимо и одлучили смо да делатност проширимо и на ремонте локомотива – каже директор Желвоза 026, Миодраг Стојковић.

Пет месеци од приватизације и покретања Желвоза, „старог“ по томе што менаџмент настоји да настави све што је била добра пракса, а истовремено „новог“ по амбицијама и нешто другачијем приступу када је реч о приоритетима у пословању, може се рећи да је смедеревски ремонтер поставио стабилне основе за будући рад. И не само то, јер руководство је већ донело одлуку да се оде корак даље и листи делатности ни мање ни више дода и ремонт локомотива. То је нешто што се у Смедереву никада раније није радило, али ситуација на тржишту и потражња отворили су и ову могућност:
Стицајем околности, фирма која је раније радила искључиво ремонт дизел и електро локомотива, сада је у стечају и осећа се на тржишту недостатак једне такве фирме. Желвоз је некада био највећи ремонтер у Југославији, то нам је дало за право да проширимо визију тога шта желимо да радимо и одлучили смо да делатност проширимо управо тако што ћемо радити и ремонте локомотива. Ми смо већ направили прве кораке у том смеру, припремамо кадрове и машине за такву врсту посла. Наравно, то ће изискивати и још неке, другачије машине, тренутно смо у преговорима око набавки. Формирали смо тим који ће се бавити искључиво ремонтом локомотива. Према проценама, треба нам опрема вредности од 300 000 до 500 000 евра – каже директор Миодраг Стојковић.
За тај посао, у Желвозу рачунају на тржиште Србије али и окружења, земаља као што су Црна Гора, Македонија, Федереција БиХ, Румунија, Словачка. Тренутно, у фабрици има 123 радника, ангажованих на више уговорених послова. Тачније, Желвоз је добио десет тендера и задатак да поправи 260 вагона, а могуће је да ће у наредним месецима бити потребна и привремена, додатна радна снага. Како се најављује, у једном тренутку би, док трају ти послови, могло да их буде и двоструко више.
Према проценама, Желвоз годишње може да ремонтује око 1000 вагона и менаџмент ће свакако настојати да тај потенцијал испуни. Да би до тога и дошли, неопходно је да нова фабрика има другачији приступ према радницима и да пре свега обезбеди редовна примања, што је раније био велики проблем у овом колективу. Према Стојковићевим речима, од првог дана од како је нови власник преузео фабрику, све обавезе према радницима се измирују по прописима и на време.