Повели и стали

РУКОМЕТАШИ СМЕДЕРЕВА ПОРАЗОМ СЕ ОПРОСТИЛИ ОД СВОЈИХ НАВИЈАЧА

Када су рукометаши Смедерева средином првог полувремена повели са 10:3 против БАСК-а, у утакмици 10. кола Прве лиге Центар, нема тог навијача у сали који се није понадао победи својих љубимаца после више од месец дана и три пораза и једног ремија са другим тимом Партизана.
Нажалост, изгледа да је управо то рано вођство, на крилима одличних одбрана Александра Мартића, успавало домаће играче који су до полувремена постигли само 3 гола, а успели су да приме чак 12!!!
Многи су се понадали да ће у полувремену Ненад Мартић успети да размрда своју успавану екипу, али већ је почетак другог полувремена наговестио да се Смедеревцима црно пише. Оно што је на почетку утакмице урадио голман Смедерева, у наставку сусрета урадио је голман гостију Никола Бранковић који је поред бројних заустављених шутева домаћих, одбранио и пет седмераца и то када се ломио резултат. Све то, као и бројне изгубљене лопте у фази напада олакашале су посао гостима да до краја дотуку немоћног ривала. На крају коначних 25:19 за више него заслужену побеђу Београђана који су се тако примакли Смедеревцима на бод заостатка.
Смедерево је сада десето на табели са 6 бодова, бод мање на претпоследњем има Баск Соко, а на зачељу је Београд са само 4 бода. У последњем колу јесењег дела сезоне Смедерево се у Шапцу састаје са другим тимом Металопластике. Уколико одиграју као у већем делу утакмице са Баском екипа Ненада Мартића нема чему да се нада на овом гостовању.
У екипи Смедерева најефикаснији на овој утакмици био је Предраг Костић са 14 погодака. У гостујућој екипи, поред голмана Бранковића, истакли су се Стевановић и Јовановић са по 8 голова.