Успешни и у орјентирингу

ПК ЧЕЛИК СМЕДЕРЕВО:

ПК Челик, током 2017, учествовао је на такмичењима у орјентирингу, која су организована у оквиру Орјeнтиринг савеза Србије. Клуб је са 12 такмичара учествовао на такмичењима која су организована као појединачна првенства Србије, такмчењу у штафетном првенству Србије и такмичењима у комбинацији (лиги) Србије.
На појединачним првенствима Србије, на одређеним дистанцама, којих је било три, чланови Челика освојили су пет медаља: три златне, једна сребрна и једна бронзана. Та такмичења су: Појединачно првенство Србије на дугим дистанцама у Белој Реци код Деспотовца (освојене су две златне медаље, победници у својим категоријама били су Наташа Станисављевић и Драгутин Јеремић), Појединачно првенство Србије у спринту, на Кошутњаку (сребрну медаљу освојила је Софија Николић) и Појединачно првенство Србије, на средњој дистанци, на Златибору (освајач златне медаље у својој категорији био је Бранко Грујић, док је бронзану медаљу освојио Драган Николић).
На штафетном првенству Србије на Дивчибарама, Челик је учествовао са једном екипом, у саставу Драган Николић, Драгутин Јеремић и Бранко Грујић, која је заузела друго место и освојила сребрну медаљу.
На такмичењима у комбинацији (лига), клуб је учествовао са девет такмичара. Комбинација је ове године обухватала 14 трка од којих су две биле спринт трке, осам средње дистанце и четири дуге дистанце. За пласман је узето осам најбољих трка сваког од такмичара. Трке су биле у Београду, Шумарицама, Фрушкој гори, Белој реци, Бојчинској шуми, Кошутњаку, Дивчибарама, Копаонику, Рајцу, Златибору, Авали и Сремским Карловцима. Чланови Челика освојили су две медаље, по једну златну и сребрну. Победник у комбинацији за своју категорију је Саша Николић који је у конкуренцији 41 такмичара, освојио максималних 800 бодова. Други у конкуренцији 11 такмичара и освајач сребрне медаље у категорији у којој је учествовао је Бранко Грујић, са освојених 716,45 бодова, иза победника Боривоја Стевановића из клуба Стражилово Сремски Карловци који је освојио 722,42 бода.
Клуб је са 12 такмичара учествовао на 27 такмичења, на којима је учествовао у 90 трка. Такмичари Челика победили су у 22 ртке, на 16 су били други и на 7 трећепласирани. Са овим пласманима чланови Челика током 2017. освојили су 19 златних, 10 сребрних и 5 бронзаних медаља.