Била је то добра година, очекујемо још бољу

У ПАРКИНГ СЕРВИСУ И ВИШЕ НЕГО ЗАДОВОЉНИ:

У наредној години у плану је обнова неколико паркиралишта у шта ће бити уложено десет милиона динара, набавка возила као и увођење нових технологија које ће унапредити постојеће услуге за кориснике. Монтажна гаража би у 2018. требало да буде постављена у Индустријској зони.

Година 2016. остаће у Паркинг сервису упамћена као прва која је завршена са позитивним пословањем и без губитака, а како се и претпостављало, тренд „подизања“ овог, у једном тренутку готово отписаног предузећа пред гашењем, наставио се и 2017. Добри резултати уједно су потврдили је Паркинг сервис успео да стабилизује пословање и пребродио најкритичнији период. И тек што су били у прилици да констатују да су окончали најзнчајнији задатак – измире нагомилана дуговања, обезбеде редовне зараде, повећају обим посла и уложе у подизање квалитета услуге, пред руководством и колективом овог предузећа нашао се нови, велики изазов, а чињеница да су успели да га савлдају обележиће годину на измаку:
Најјачи утисак из пословања током 2017. је наше прилагођавање новој делатности коју смо добили, гашењем Дирекције за изградњу. То је нешто што нас је преокупирало целе године, бавили се набавком опреме, упознавањем посла, прилагођавањем, што смо, надам се, успешно савладали. Било је то тешко искуство, јер нисмо били ни технички ни људски опремљени да то радимо. Били смо конципирани као предузеће усмерено на паркинг и раније нисмо имали никаквог додира са тим пословима који се односе на одржавање путева, надзором извођача радова, одржавањем хоризонталне и вертикалне саобраћајне сигнализације, аутобуских стајалишта… Радили смо неке од тих ствари раније, али у доста мањем обиму па је био проблем како се организовати. Постоје приче да у јавним предузећима имамо велики број радника, што није моје лично мишљење. Одговорно тврдим да смо смањили смо број радника што природним одливом, што отпремнинама тако да је био проблем да ли ћемо успети да савладамо оно што су постали наши задаци, и то не само по питању извођења радова, већ и да ли ћемо папиролошки успети да уђемо уђемо у ту улогу, ми смо једна карика у систему, ако ми то не савладамо, систем ће стати због нас. Отуда тај пристисак и зато смо се тиме бавили целе године. Ипак, све функционише боље него што смо се надали. Проблем је и што осим паука нисмо имали ни једно возлио, почели смо од нуле да се опремамо из сопствених средстава и до пролећа ћемо завршити те неке ствари које нам недостају. Када је реч о цифрама, и ове године ћемо позитивно пословати, тренутна процена је да ћемо бити око 15 милиона у плусу – каже Никола Матејић, директор Паркинг сервиса.
За све те поменуте делатности, била је неопходна додатна механизација. Тако је у 2017. купљен ваљак, путарац за превоз радника и опреме, машина за обележавање и доста мањих алата. То су искључиво наша улагања, у договору са градском самоуправом смо проценили да ћемо ми имати довољно новца да набавимо то и да нема потребе оптерећивати градски буџет. Нешто од опреме је узето на лизинг, а укупна вредност је преко 10 милиона – објашњава Матејић.
Сада је приоритет куповина бар једног теретног возила. До сада су се, каже директор, сналазили уз помоћ других предузећа али Паркинг сервис мора имати своје возило као и једну теретну приколицу за превоз машина. На листи за набавку у 2018. је још доста тога. Шта ће бити купљено, зависи од прилива у касу предузећа, али ако се настави досадашња пракса и добра наплата, план набавке ће добрим делом бити оставрен:
Систем наплате функционише на задовољавајући начин, негде смо при врху у Србији што се наплате паркинг сервиса тиче. Повећава се број људи који плаћају паркинг, а смањује се број казни што је и за нас и за грађане боље. Цене су међу најнижим у Србији и нисмо планирали да их повећавамо ни у наредној години. Имамо новца који остаје и нема потребе у том случају оптерећивати додатно наше суграђане. Месечно од СМС порука добијамо између милион и 900 до два милиона и сто хиљада, у зависности од броја радних дана, празника… У односу на прошлу годину, то је повећање од око 100 хиљада месечно. Проблем нам нису грађани већ оператери, као и у свим градовима Србије. Тражимо неки алтернативни начин наплате што укључује нове технологије у које би морали да уложимо, има више идеја, видећемо. Пошто је и даље на снази забрана запошљавања, у плану нам је да тражимо од Интерресорне комисије Владе да нам одобри запошљавање људи који ће се бавити пословима који су нам нове делатности. Тренутно имамо 52 радника, сналазимо се тако што их из једне јединице пребацујемо у другу, како кад где има више посла, али дефинитивно то није решење. Тражићемо следеће године одобрење да запослимо још људи наредне године. Новим законом је предвиђено лиценцирање комуналних предузећа тако да су улагања у 2018. усмерена и ка добијању те лиценце.
А у тој години, Паркинг сервис ће радити на формирању нових паркиралишта. То се односи на познату локацију иза садашњег „Амана“, а планирано је и сређивање постојећих паркиралишта у вредности од 10 милиона. Предвиђена је реконструкцију паркиралишта у улици Носилаца албанских споменица, Анте Протића и једном делу Карађорђеве, а како се нада Матејић, биће обновљено и пракрилаиште у улици Вука Караџића у склопу неких других реконструкција.
Покушаћемо да у склопу пројекта уређења простора испред тврђаве асфалтирамо и то паркиралиште. Простор иза „Амана“, испоставило се, није повољан за монтажне гараже па ће ова коју смо набавили пре две године ипак бити постављена у Индустријској зони, а пројекат је у фази израде. Поред сређивања свих школских зона, не само у смслу саобраћајних знакова и обележавања, него и инфраструктурно, тротоарима и слично, планирано је и комплетно опремање саобраћајном сигнализацијом, пресвлачење неких краћих деоница. Настављамо да радимо на одводњавању, јер је склањање воде са путева веома значајно како они не би пропадали. Зато је планирано сређивање путних појасева, што смо ове године радили од Мале Крсне до Раље. Иначе, путеви нам највише због тога пропадају. Приликом тих радова велики проблем је нерешена имовина, али и подземни каблови ПТТ-а, гас, друге инсталације. У савком случају настојаћемо да што више тога, а нарочито велике путне правце решимо.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *